Foto: KURIR

Ulazio u stanove

POŽAREVAC: Kragujevčanin pljačkao penzionerke i lažno se predstavljao!

Nakon ulaska u stan i lažnog predstavljanja osumnjičeni je tražio da mu pokažu ček od penzije, račune za struju kao i novac koji trenutno imaju kod sebe. Iskoristivši njihovu nesmotrenost oduzimao je novac i nakit koji je pronašao u stanu

Crna Hronika
> 00:00h

POŽAREVAC - Požarevačka policija, po nalogu tužilaštva, odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Roberta P.(1991) iz Kragujevca, zbog osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela teških krađa i krađa.

On je osumnjičen da je početkom marta ove godine predstavljajući se kao zaštitnik penzionera, policajac i radnik osiguravajućih kuća zvonio na vrata stanova uglavnom starijih požarevljanki.

Nakon ulaska u stan i lažnog predstavljanja tražio je da mu pokažu ček od penzije, račune za struju kao i novac koji trenutno imaju kod sebe. Iskoristivši njihovu nesmotrenost oduzimao je novac i nakit koji je pronašao u stanu.

Ovakve i slične krađe osumnjičeni je vršio i na teritoriji Jagodine, Smedereva, Pančeva, Svilajnca itd.

Prilikom privođenja osumnjičeni se policiji predstavio kao F.P. i na uvid dao lični kartu svog brata. Sva dokumenta koje nalaže porocedura pri zadržavanju osumnjičenih potpisao je kao F.P. pa je policija protiv osumnjičenog podnela i krivičnu prijavi zbog sumnje da je izvršio krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.