Foto: Rojters

Istraživanje

SKINITE VIŠAK KILOGRAMA: Ovo je najbolje vreme za obroke!

brži gubitak kilograma zavisi najviše od doručka, koji treba pojesti u optimalno vreme - 7 sati i 11 minuta

Život
> 01:44h

Kvalitet i kalorijska vrednost obroka koje jedete tokom dana nije jedina stvar koja je važna za zdrav život - važno je i vreme kada ih jedete, pokazalo je istraživanje jedne britanske firme.

Naime, brži gubitak kilograma zavisi najviše od doručka, koji treba pojesti u optimalno vreme - 7 sati i 11 minuta, prema računici stručnjaka. Minut gore ili dolje ne čini bitnu razliku.

Ručak treba jesti između 12.30 i 13 sati, a večera bi trebalo da bude gotova do 18.30. Ovakvim režimom ishrane postižu se optimalni rezultati što se tiče težine, probava je besprekorna i metabolizam se podstiče na brži rad.

Istraživanje je pokazalo da je čak 84 odsto ljudi koji su uspešno izgubili kilograme i jednako tako zadržali novu težinu jelo u tačno određeno doba dana, a svi su kao najgoru stvar istakli preskakanje obroka, koje je ubica svake dijete.

Jednako tako, tri četvrtine ispitanika odgovorno tvrdi da j e lagani ručak loša stvar za dijetu, jer će izazvati glad i prejedanje tokom večere, što će opet dovesti do usporavanja metabolizma i vraćanja kilograma.

(Dejli mejl)