Foto: KURIR

Skrivao dokumente ubijene

REŠENO UBISTVO U POŽAREVCU: Mladić (20) zadavio deviznu penzionerku (87) zbog imovine!

Danko J. priznao je policajcima da je imao nameru da služi penzionerku zbog imovine, ali pošto su planovi propali isprovociran kletvama zadavio je staricu, umotao u ćebe i kolicima odgurao do deponije gde je telo bacio

Crna Hronika
> 20:10h

POŽAREVAC - Požarevačka policija, po nalogu tužilaštva, odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Danka J. (20) iz Boljetina, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistva.

Danko J. je osumnjičen da je u februaru ubio Nadeždu Đorđević (87) iz Radoševca, i on će osumnjičeni u zakonom predviđenom roku biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Nestanak Nadežde Đorđević prijavila je rodbina 21. februara, a mesec dana kasnije telo starice pronašli su žitelji u mestu zvanom Košare u opštini Golubac, i slučaj prijavili policiji.

Obdukcijom je utvrđeno da je reč o nestaloj starici koja je, osim preloma rebara, dok je bila živa zadobila i prelom pođezične kosti.

Policija je saopštila da je juče izvršila pretres porodične kuće osumnjičenog i pronašla ličnu dokumentaciju ubijene starice i predmete koji potiču iz njene kuće u mestu Radoševac.

Osumnjičeni je kao motiv ubistva naveo da je imao nameru da služi ovu inostranu penzionerku, a da mu ona zauzvrat prepiše imovinu.

Kako se njegovi planovi nisu ispunili u planiranom vremenu, on je isprovociran Nadeždinim kletvama ugušio staricu, navodi policija.

Nakon nekoliko dana umotao ju je u ćebe, zatim u dva plastična džaka oblepio trakom, stavio u ručna kolica i gurao leš putem za Golubac, a kad se umorio, leš je bacio pored puta u smetlište, gde su ga meštani nakon mesec dana pronašli, saopštila je policija.