Foto: Ap

Aleks Hribel, pomahnitali koljač

MONSTRUM IZ ŠKOLE: Hladnokrvno i bez glasa sekao drugove oko sebe

Ništa nije govorio, nije pokazivao bes, imao je prazan izraz lica, rekao je učenik Nejt Mur (15), koga je Hribel isekao po glavi kad je ovaj pokušao da ga prekine u njegovom krvavom piru

Planeta
> 04:10h

FILADELFIJA - Motiv nepoznat.

Stravično krvoproliće koje se dogodilo u srednjoj školi „Frenklin ridžinal“ počinio je đak Aleks Hribel (16) kad je koristeći dva kuhinjska noža u sredu iskasapio 21 osobu. Među povređenima najmanje pet njih nalazi se u kritičnom stanju. Prema svedocima, najstrašniji detalj prilikom masakra bilo je potpuno bezizražajno lice i duševno odsustvo Hribela dok je sekao i ubadao svoje školske drugove. - Ništa nije govorio, nije pokazivao bes, imao je prazan izraz lica - rekao je učenik Nejt Mur (15), koga je Hribel isekao po glavi kad je ovaj pokušao da ga prekine u njegovom krvavom piru. Još uvek nije poznato šta je Hribela nagnalo na pokolj. Učenica Mija Majksner (16) bila je pored svog ormarića kad je začula komešanje i ugledala dva dečaka kako se valjaju po podu. Mislila je da se svađaju, a onda je jedan od njih zadigao majicu i krv je krenula da šiklja. Aleks je samo protrčao s noževima pored nje i nastavio da seče dok ga zamenik direktora Sem King nije zaustavio i razoružao. Njegovi drugovi kažu da je bio tih i povučen, relativno omiljen među vršnjacima i vrlodobar u školi. (S. S.)

Advokat tvrdi NORMALAN DEČAK Advokat Patrik Tomasi tvrdi da Aleks nije usamljenik, već da je socijalizovan i da je dobro funkcionisao u društvu. - Potiče iz normalne porodice, a roditelji su mu divni ljudi i svako veče su zajedno večerali - rekao je Tomasi.