Foto: Kurir Štampano

Glumci u problemu pred premijeru

Mjuzikl Viktor, Viktorija: Mini i Vujketu pukao glas!

Zbog zahtevnih pevačkih zadataka u ovom brodvejskom spektaklu, Lazarevićeva i Dragan Vujić morali da potraže pomoć lekara

Pop kultura
> 14:14h

Velika bajka o ljubavi. U Pozorištu na Terazijama u subotu će biti izveden mjuzikl „Viktor, Viktorija“ u režiji Mihaila Vukobratovića. Zahtevne probe i muzičke deonice koja će pevati u velikom brodvejskom spektaklu ostavile su posledice na zdravlje glavnih glumaca Mine Lazarević i Dragana Vujića Vujketa, koji se juče nisu pojavili na druženju s novinarima uoči premijere. Košta 7,5 miliona dinara - Mina i Vujke su izgubili glas. Trenutno su kod doktora na inhalacijama i neće doći - opravdao je izostanak glavnih aktera u novoj predstavi Aleksandar Džaja, upravnik pozorišta: - Ideja da se ostvarenje „Viktor, Viktorija“ postavi na scenu postoji još od 1996. godine. Ovo je veoma skup mjuzikl. Uradili smo ga zahvaljujući državi i sopstvenim sredstvima i koštaće 7,5 miliona dinara.

Premijera će biti održana... Mina sa igračima

Reditelj Mihailo Vukobratović posebno je srećan što je celo pozorište angažovano na novom projektu. - Mjuzikl nije ranije postavljen jer smo imali problema da otkupimo autorska prava. Radnja nije kao u filmu smeštena u Pariz tridesetih godina, već u današnje vreme. Ovo je priča o ljubavi u bilo kod odnosu, a pitanje seksualnosti nije u prvom planu - otkrio je Vukobratović. Ansambl čine Aleksandar Srećković Kubura, Jelena Jovičić, Vladan Savić, Milan Tubić, Rade Marjanović, Žarko Stepanov i drugi, uz učešće orkestra, baleta i hora. Glavna junakinja je operska pevačica Viktorija, koja ne može da živi od svog talenta i pristaje da nastupa u noćnom klubu kao muškarac. Ljubav sve pobeđuje - Ovakva predstava je potrebna Beogradu. Tema je škakljiva, ali će ljudi izaći iz pozorišta s lepim osećanjem da ljubav može da pobedi sve. Uživaćete u lepim muškim i ženskim telima, a možda Mina pusti bradu do premijere - našalio se Kubura, koji će igrati u predstavi ulogu vlasnika noćnog kluba i mafijaša. U beogradskoj verziji velikog hita s Brodveja muzički aranžer je Ivan Ilić, dirigent je Vesna Šouc, koreograf Milan Gromilić, scenograf Geroslav Zarić, a kostimograf Tatjana Radišić.

Oni su spremni... Aleksandar Srećković Kubura i Jelena Jovičić