Jezivo: Pronađeno telo pekara

ZLOČIN U BEGEČU: Ubio gazdu pekare sa 15 uboda nožem!

Užas: Slobodan Stojanovski (62), vlasnik „Slobode“, nađen mrtav u dvorištu kuće, a za zločin osumnjičen njegov zaposleni Nebojša V. (40)

Crna Hronika
> 09:52h

BEGEČ - Slobodan Stojanovski (62), vlasnik pekare „Sloboda“ u Begeču, ubijen je u noći između petka i subote u svojoj kući, a obdukcija je, kako Kurir saznaje, pokazala da je ubijen sa 15 uboda nožem. Policija je na informativni razgovor odmah privela nekoliko meštana Begeča, a ubrzo je za zločin osumnjičen Nebojša V. (40), radnik pekare koji je, navodno, našao telo i o tome obavestio policiju. Meštani u šoku Kako Kurir saznaje, Stojanovski nije imao nijedan ubod u vrat, lice ili glavu, već je izboden u grudi i leđa. Kod ubijenog vlasnika pekare nije bilo ni povreda po rukama, što ukazuje, kako je rekao izvor Kurira, na to da nije ni pokušao da se brani od napadača. Meštani Begeča su u šoku zbog ubistva Stojanovskog.

Žrtva pijanog kolege... Slobodan Stojanovski

- On ni mrava ne bi zgazio, takav je bio. Nikad se nije ženio, a do prošle godine živeo je s majkom, koja je umrla. Otac mu je umro pre pet-šest godina, a ima i sestre Slavicu i Ljubinku i one su udate. Slobodan mi je bio najbolji drug i uvek sam mogao da se oslonim na njega - rekao je komšija Živan Marčić. On dodaje da je Slobodan ponekad imao problema s alkoholom, ali da nikad nije pravio incidente. - Celo selo ga je volelo, nije bilo osobe s kojom je Slobodan bio u zavadi. Znam sigurno da nije imao para i ne verujem da je ubijen iz koristoljublja. Najverovatnije su se Slobodan i ubica napili i on ga je u pijanstvu ubio - priča Marčić. Nepoznat motiv Direktor policije Milorad Veljović izjavio je juče da teško ubistvo u Begeču nije počinjeno na nacionalnoj osnovi, niti je motivisano događajima na nedavnoj fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije. - Ubistvo u Begeču takođe ne može da se dovede ni u kakvu vezu s poslednjim događajima kad su razbijani objekti u vlasništvu osoba druge nacionalnosti - rekao je Milorad Veljović.

Pola veka u Vojvodini NASLEDIO PEKARU OD OCA Komšija Aleksandar Leđanac kaže da je punih 50 godina poznavao Slobodana. - Zajedno smo odrastali. Slobodanov otac je 1. jula 1964. godine došao u Begeč i prvo je on držao pekaru, a nakon toga je Slobodan nastavio. Nemam predstavu zašto bi njega neko ubio - kaže Leđanac. Sestra očajna BIO JE NAJBOLJI BRAT NA SVETU Slavica Vasić, sestra ubijenog Slobodana, bila je juče skrhana bolom. - Moja tuga je velika, ubijen mi je brat, koji je bio najbolji na svetu - kroz suze je rekla Slavica.Ona kaže da je od sina čula za ubistvo. - Otišla sam na sudsku medicinu, možete misliti kako mi je bilo kada sam ga videla - jeca Slavica.