Bolesno objašnjenje prilikom hapšenja

(FOTO) ON JE RANIO POLICAJCA: "Kada god ukradem nešto, vi me uhapsite!"

Odlučio sam da ukradem taj auto. Razmišljao sam da, ako ne uspem, ubijem policajca koji me bude hapsio, pričao Jožef Erdelji, koji je ranio policajca Đuricu Vračarića

Crna Hronika
> 22:42h

NOVI SAD - Dosta mi vas je više! Kada god ukradem nešto, vi me uhapsite! Zato sam odlučio da se naoružam i obračunam sa vama - rekao je Jožef Erdelji, zvani Jocika (38), koji je uhapšen zbog ranjavanja policajca Đurice Vračarića (44) iz Srbobrana. Jožef je u ponedeljak po podne u Srbobranu video automobil koji je ostao otključan i sa ključevima u bravi, a u isto vreme u blizini su bili policajci.

- Odlučio sam da ukradem taj auto. Razmišljao sam da, ako ne uspem, ubijem policajca koji me bude hapsio. Nameravao sam potom da odem u Mađarsku i tamo zatražim azil - rekao je Jožef. Policajac Đurica Vračarić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom pripravnikom, video je sumnjivog muškarca koji ulazi u "sitroen ksara".- Seo je u policijski auto i krenuo za njim. Na nadvožnjaku kod Feketića kradljivac je sleteo s puta, najverovatnije namerno jer je video da mu opet neće uspeti krađa. On je pucao na policajca i pogodio ga u rame - kaže izvor Kurira. Nakon toga usledila je potera, u kojoj su učestvovali policija i Žandarmerija. Kada su ga savladali i oduzeli mu pištolj iz kojeg je pucao, uverili su se da je u cevi imao još dva metka. Erdelji je do pre deset godina živeo u Vrbasu, a nakon toga u Srbobranu, i poznat je odranije po raznim krivičnim delima. (S. S.)