Foto: Profimedia

Za ukusniju i zdraviju hranu

Ovim namirnicama mesto nije u frižideru

Određena hrana može da promeni teksturu, ukus i izgubi hranljiva svojstva ako se čuva u frižideru

Pop kultura
> 11:46h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Bez obrzira na to da li planirate odmah da iskoristite sve kupljene namirnice ili želite da ih sačuvate za kasnije, neki proizvodi će izgubiti mnoga korisna svojstva ako ih čuvate u frižideru. Pogledajte šta bi trebalo držati dalje od frižidera. Paradajz - može da promeni teksturu i ukus Lubenice - gubi antioksidante kad se duže čuva u frižideru Krompir - menja ukus kada se čuva u frižideru Crni luk - može da se ubuđa i promeni teksturu, a time i ukus Kafa - izgubiće prepoznatljiv omiljeni ukus i može da upije razne mirise Beli luk - može da proklija i da se ubuđa Alkohol - žestoka pića treba čuvati na sobnoj temperaturi Med - može da se kristališe i zgusne brže Ljuti sos - većina sosova može da se čuva u kuhinjskim elementima i do tri godine Hleb - postaće suv Bosiljak - može da uvene i upije okolne mirise SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: 7 namirnica koje ne treba zamrzavati Namirnice koje ubrzavaju metabolizam Kombinacije hrane koje škode vašem zdravlju Limun kao pomoć u čišćenju kuće 8 namirnica za zdrav početak dana