Oproštaj od Dragane Milanović (29)

SAHRANJENA ŽRTVA PIJANOG VOZAČA: Moja mama je anđeo na nebu!

Povorka žalosti: Više stotina ljudi na večni počinak ispratilo Draganu Milanović (29), koju je Perica J. udario kolima dok je šetala sa detetom

Crna Hronika
> 00:00h

JAGODINA - Dragana Milanović (29), koju je komšija Perica J. (58) pregazio „fijat puntom“ dok je s petogodišnjom ćerkom šetala trotoarom, sahranjena je juče u selu Majuru, uz kilometarsku kolonu ožalošćenih. Nesrećna žena preminula je tri dana nakon nesreće, a iza nje su ostala deca Milica (5), Filip (8) i Mateja (9). Suprug Aleksandar kaže da je decu sklonio kod tetke i da je u prisustvu psihologa pokušao da im objasni da majku više nikad neće videti.

Njemu je najteže... Suprug Aleksandar

Deca kod tetke - Rekao sam im da im je mama sad negde gore visoko i da ih gleda, a Milica kaže: „Moja mama je sad anđeo na nebu.“ Dogovorili smo se da ne plače i da ćemo mami svakog dana nositi cveće. Sinoć se zaplakala. Pitao sam je zašto, a odgovorila mi je da joj je upalo nešto u oko - priča drhtavim glasom nesrećni Aleksandar, koji se uz nadljudsku snagu trudio da isprati suprugu. Kaže da Filip samo ćuti i da je sinoć dobio temperaturu, dok Mateja na momente zaplače. - Mateja je najstariji i mnogo više razume, ali pokušava da sakrije od mlađeg brata i sestre koliko mu je teško. Trudio sam se da im na što bezbolniji način objasnim šta se dogodilo, a nakon toga samo ja znam kako mi je - priča, slomljen od bola, Aleksandar Milanović.

Njegov otac Nenad potom je zakukao nad snajinim kovčegom. - Kad smo dolazili po tebe u svatove, tri padobranca su sletela u dvorište, a dva aviona nadletala svatovsku kolonu. Gledaj kako te sad ispraćamo, moja Dragana - jecao je ožalošćeni čovek. Kad su krenuli da spuštaju kovčeg u raku, grobljem se prolomio krik rođaka. - Gde ćeš, Dragana! Ne idi, kome ostavljaš svoje piliće - kukala je sredovečna žena.

Tri dana se borila za život... Dragana Milanović

Svi je voleli Draganina majka Miloranka nije imala snage da progovori. Tiho je jecala i držala se za glavu, ne odvajajući pogled od ćerkinog kovčega. Sahrani je prisustvovao veliki broj rodbine i prijatelja, direktor OŠ „Radislav Nikčević“, nastavnici malog Mateje i Filipa i roditelji njihovih školskih drugara. Nijedna prodavnica u selu nije radila, ni deca nisu išla u školu. Dragana je bila toliko dobra da su je svi koji su je poznavali voleli. Ovo je toliko velika tuga da ne postoje reči za to - rekao je jedan od rođaka.

Uhapšen posle šest dana IMAO VIŠE OD DVA PROMILA Perica J. (58) iz Majura uhapšen je juče, šest dana nakon što je pregazio komšinicu Draganu. U krvi mu je izmereno više od dva promila alkohola. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a slučaj je predat u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Jagodini. Zbog izazivanja teške nesreće sa smrtnim ishodom preti mu zatvorska kazna do osam godina.