Foto: Profimedia

Efikasna metoda

NAUČNO DOKAZANO: Evo kako da se spermom zaštitite od požara!

Veliki broj proizvođača već svoj nameštaj potapa u supstance koje odbijaju vatru, ali one štete zdravlju. Ovo je potpuno prirodna metoda

Ludi svet
> 11:12h

Molekuli DNK iz riblje sperme trenutno se koriste za razvijanje novih vrsta materijala otpornih na vatru. Naučnici su skoro došli do zaključka da je DNK veoma otporan na vatru. U seriji eksperimenata, naučnici su potapali odeću u spermu haringi i primetili da se na velikim temperaturama, ova telesna tečnost pretvori u materijal sličan keramici! Naučnici smatraju da ova upotreba DNK može da dovede do potpuno prirodnog i ekološki nastrojenog načina da se smanji broj požara u svetu!

Veliki broj proizvođača već svoj nameštaj potapa u supstance koje odbijaju vatru, ali se za te hemikalije sumnja da nisu dobre za zdravlje. Poenta istraživanja je da se iz riblje sperme izvuku molekuli koji sprečavaju požar i da se koriste za prevenciju od ove nesreće. U skorijoj budućnosti, na vama je da odlučite da li želite da zbog bezbednosti umočite vašu fotelju ili zavesu u spermu haringe.