Foto: Saša Urošev

Smrt biznismena i njegove supruge

TRAGEDIJA U ČAČKU: Veljin prijatelj ubio ženu dok je ležala pored sina (13)!

Dragan Kuzmanović (58) hicem iz pištolja ubio suprugu Draganu (49) u krevetu, a pored nje spavao njihov trinaestogodišnji sin

Crna Hronika
> 00:00h

ČAČAK - Čačanski biznismen Dragan Kuzmanović (58), vlasnik fabrike za proizvodnju građevinske stolarije „Domis“ i prijatelj ministra Velimira Ilića, ubio je juče na spavanju suprugu Draganu (49), a potom presudio i sebi. Poznati biznismen, pucao je supruzi u glavu dok je pored nje ležao njihov trinaestogodišnji sin. Motiv tragedije za sada nije poznat. Napisao testament - Tragedija se dogodila oko šest sati. Dragan se popeo na sprat, do sobe u kojoj su spavali žena i dete, ušao u sobu i pucao u suprugu - potvrdio je Dragan Kalaba, zamenik Višeg javnog tužioca u Čačku. Prema njegovim rečima, u sobi pored one u kojoj je Dragan ubio Draganu spavao je njen sestrić Aleksa C. (18). - Mladić kog je pucnjava probudila utrčao je u sobi i video ujaka da drži pištolj. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, a potom krenuo za ujakom u prizemlje. Međutim, u tom trenutku se čuo pucanj kojim je Kuzmanović presudio sebi - objasnio je zamenik tužioca. Lekari Hitne pomoći zatekli su čačanskog biznismena mrtvog, u lokvi krvi, dok je Dragana prebačena u bolnicu, gde je izdahnula oko 7.40 sati. - Dragan Kuzmanović je u radnoj sobi, u kojoj se i ubio, na radnom stolu ostavio šaržer sa devet metaka za CZ-99, kao i testament napisan rukom, u kom je imovinu raspodelio na deset osoba - kaže izvor iz istrage. Firma dobro poslovala Komšije je šokirala je vest o tragediji jer Kuzmanovića svi pamte kao dobre ljude. - Draganu je ovo bio drugi brak, iz prvog ima dve odrasle ćerke, a iz drugog sina. Kuzmanovići su ugledna porodica, pomagali su znane i neznane. Nikome nije jasno šta ga je navelo na ovaj očajnički potez - kaže komšija iz elitnog dela Čačka. Zaposleni u preduzeću „Domis“ kažu da je firma funkcionisala solidno i da motiv ne vide u poslovanju firme. (D. Č. - K. B.)

U šoku... Velimir Ilić

Ilić o Kuzmanoviću SJAJAN ČOVEK Velimir Ilić bio je dugugodišnji prijatelj sa Kuzmanovićem. - Ne znam šta je moglo da natera Dragana na ovako nešto. Uvek nasmejan, vedar, dobar otac i muž. Videli smo se pre nekoliko dana i rekao mi je da treba da se vratim u Čačak da opet napravimo čudo u privredi. Bio je uspešan, sarađivao je sa „Gaspromom“, radio je i u Moskvi.