Foto: N

Fudbaler svedočio protiv navijača

SLUČAJ DRON: Karleušin muž branio Bogdanova

Fudbaler Duško Tošić ispričao je da je „zver iz Đenove“ smirivao situaciju kad je uleteo dron i pozivao navijače da se vrate na tribine

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Reprezentativac Srbije Duško Tošić izjavio je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu da je navijač Ivan Bogdanov na utakmici između Srbije i Albanije, koja je prekinuta u 40. minutu zbog uletanja drona, pokušavao da smiri navijače!

- Ivana Bogdanova poznajem odranije jer sam igrao u Crvenoj zvezdi. Prišao sam mu i rekao mi je: „Izašao sam na teren da smirim situaciju.“ I zaista, sećam se da je gestikulirao rukama i pozivao navijače da se vrate na tribine - ispričao je, kako Kurir nezvanično saznaje, Tošić, koji je saslušan kao poslednji svedok protiv navijača Crvene zvezde, koji je osumnjičen zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi. Utrčavanje navijača Incident zbog kog je prekinuta utakmica između Srbije i Albanije, podsetimo, dogodio se 14. oktobra prošle godine. - Sećam se da je utakmica prekinuta kad se na stadionu pojavio dron koji je vukao zastavu velike Albanije. Sa zapadne tribine počeli su da utrčavaju navijači, bilo je njih desetak. Ivan Bogdanov na teren je ušao sa istočne strane - objasnio je poznati fudbaler, čije je saslušanje trajalo oko sat vremena. Duško Tošić dodao je i da navijač Crvene zvezde nije vršio nasilje na terenu, niti pozivao druge navijače da to rade. Branili ga i policajci - Želeo bih da dodam još nešto, opšte je poznato, bilo je i u medijima: upravo je Ivan Bogdanov smirivao situaciju i navijače i na poslednjem derbiju, 25. aprila, koji je ostao upamćen takođe po neredima - dodao je reprezentativac. Podsetimo, u odbranu Bogdanova ranije su stali i policajci, koji su, kao i Tošić, izjavili da vođa navijača nije učestvovao u neredima. (E. K.)

Advokat Nemanja Govedarica TUŽILAŠTVO DA OBUSTAVI POSTUPAK Branilac Ivana Bogdanova, advokat Nemanja Govedarica, potvrdio je da je Duško Tošić poslednji saslušani svedok. - Tokom postupka saslušana su četiri svedoka, koja su u potpunosti potvrdila odbranu Bogdanova. Svi su izjavili da on nije vršio nasilje na sportskoj priredbi. Smatram da nema elemenata krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i očekujem da će tužilaštvo odustati od gonjenja - kaže Govedarica.