Foto: Čitalac Kurira

Krenuo u Šabac s bajkerima i stradao

STRAVIČNO: Otac četvoro dece poginuo na motoru

Motociklista Bobica Ilić (36) iz sela Živice kod Požarevca udario u autobus pun učenika iz Vranja

Crna Hronika
> 00:00h

POŽAREVAC - Bobica Ilić (36), pekar iz sela Živice kod Požarevca, otac četvoro dece, poginuo je u subotu na auto-putu kod Kolara, kad se motorom zakucao u autobus koji je prevozio decu! Ilić je iza sebe ostavio suprugu, tri sina i ćerku. Najstariji sin ima 15 godina, a najmlađi 18 meseci. Pozlilo mu u vožnji? Kako saznajemo, Bobica je krenuo u Šabac s prijateljima bajkerima. - Išlo je njih nekoliko auto-putem u koloni, Bobica je bio drugi. Na tom delu obavljaju se radovi, pa se saobraćaj odvijao naizmenično u oba smera. Momci koji su bili iza njega kažu da je njegov motor odjednom skrenuo i udario direktno u autobus. Bobica se ranije žalio na visok pritisak, ko zna, možda mu je pozlilo - kaže komšija porodice Ilić. On dodaje da je Ilić bio izuzetno vredan i pošten čovek. U Požarevcu je držao nekoliko pekara. - Njegov deda je godinama radio u Nemačkoj, pa je po povratku u rodno selo kupio mlin. Bobičin otac mu je neko vreme pomagao, međutim, i on je mlad preminuo, od srca - kaže komšija. Prema njegovim rečima, Bobica je nakon očeve smrti radio s dedom i ubrzo razradio posao s pecivom. - Bobica je bio jedan od najpoznatijih požarevačkih pekara, razradio je posao do perfekcije, imao je mnogo radnika. Prema njima je bio strog, ali s platom nikad nije kasnio - ispričao nam je komšija i dodao da su ga radnici uvek hvalili. Obožavao motore Jedan od Ilićevih prijatelja rekao nam je da je bio veliki zaljubljenik u motocikle. - Obožavao je motore i uvek je koristio priliku da vozi. Bio je dobar čovek i drug, a da tragedija bude veća, pre dvadesetak dana krstio je najmlađeg sina - potreseno nam je rekao prijatelj. U domu porodice Ilić juče nisu imali snage da govore o tragediji. - Nemojte, molim vas - bilo je sve što nam je rekla žena koja nas je sačekala u dvorištu. Fejsbuk profili Požarevljana juče su bili prepuni poruka kojima su poznanici i prijatelji nastradalog Ilića izjavljivali žaljenje zbog pogibije druga.

Zla kob porodice Ilić DEDA OSTAO BEZ SINA I UNUKA Komšije porodice Ilić kažu da Bobičinog dedu prati loša sreća. - Otkako je počeo da radi s mlinom, nastradalo mu je troje radnika, među njima i sin koji je umro pre dvadeset godina. Dok su radili ploču na pekari u Živici, radnik koji je dizao armaturu zakačio je kabl i struja ga je ubila na mestu. Sad je ostao i bez unuka - kaže komšija.

Rekonstrukcija PODLETEO POD AUTOBUS Ilić motorom naleteo na autobus koji je prevozio decu iz Vranja Preticao kolonu na delu puta na kojem se odvijaju radovi Poginuo na licu mesta Teško povređen vozač autobusa, a lakše dvoje dece