Foto: Tanjug

Sramota za sud!

(FOTO) OTIMAJU SRPSKE KUĆE: Petočlana porodica Ilić iz Kosovske Mitrovice izbačena na ulicu!

Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kažže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću koju je kupio 2002. godine

Srbija
> 10:34h

Porodica Ilić iseljena je jutros iz svoje kuće koja se nalazi u centru severnog dela Kosovske Mitrovice nakon što je Albanac na sudu dobio spor da je on vlasnik kuće u kojoj je do danas žživela petočlana srpska porodica.

Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kažže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću koju je kupio 2002. i da je 2006. godine saznao da je Albanac sa dva svedoka kuću i imanje prebacio na sebe.

Danilo Ilić izjavio je Radiju Kontakt plus da je moralo ovako kako ne bi bilo incidenata, da je probao na sve načine i da nije iššlo.

U Kosovskoj Mitrovici jutros je bila jaka koncentracija Kosovske policije koji su, kako se pretpostavlja, bili spremni da reaguju u slučaju da Ilić ne napusti kuću koja se nalazi uz Osnovnu šškolu Sv. Sava u strogom centru grada. “

"Nisam hteo ni prijatelje ni bilo koga drugog da izlažžem opasnosti da budu uhapššeni, maltretirani, da se dogodi moždža i neššto gore", rekao je Ilić i dodao da ima obećanja da će biti učinjeno sve kako bi sudski spor u vezi kuće koju je kupio bio ponovo pokrenut. “

Ovo je četvrti put kako pokuššavaju da me isele, tri puta do sada smo nekako uspevali da se odbranimo, sada je to otiššlo daleko i nisam hteo da se izlažžu riziku nečiji žživoti, hapššenja, šta već sve spremalo za danas.

Porodica Ilić ostala na ulici, Foto: Tanjug

"Povukao sam se i možžda je tako i najbolje", rekao je on.

Petočlana srpska porodica koja je jutros iseljavala stvari iz kuće u kojoj su žživeli nije reššila stambeno pitanje i po rečima Danila u toku dana će videti gde će naći neki privatni smešštaj.

Danilo Ilić je u kući žživeo sa suprugom i troje dece. Advokat Miodrag Brkljac izjavio je ranije da je slučaj Danila Ilića primer kako je Srbima na Kosovu u poslednjih deset godina otimana imovina.

Iako je Ilićev advokat podneo zahtev za ponavlajnje sudskog procesa, Osnovni sud u Mitrovici skoro godinu dana se ne oglaššava tim povodom. Ilić se u vezi sa ovim slučajem obraćao i Euleksu koji se oglasio nenadležžnim.