Foto: Printscreen

Napad u Gradskoj kući

RANJAVANJE NOVINARA U UŽICU: S nožem upao u Skupštinu i nasrnuo na okupljene!

Milan Đokić (41) teško povređen kada je pomahnitali Dušan Gujaničić (36) upao na konferenciju za štampu i počeo da vitla sečivom

Crna Hronika
> 14:42h

UŽICE - Milan Ðokić (41), novinar nedeljnika Užička nedelja, teško je povređen juče oko 12 sati kad ga je u zgradi Gradske uprave u Užicu nožem izbo Dušan Gujaničić (36). Napad se dogodio tokom konferencije za novinare, kad je pomahnitali Gujaničić upao u hol i s nožem u rukama nasrnuo na okupljene. Napadač je ubrzo uhapšen, ali još nije poznat motiv napada. Napao potpredsednika - Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Užica Tihomir Petković i predstavnici ekonomskog kokusa, koje je predvodio potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković. Učesnici su davali izjave za medije. U jednom trenutku u hodnik je ušao napadač, koji je odgurnuo poslanika Dejana Radenkovića, a potom nasrnuo i na Marinkovića. Nasilnik ga je oborio na pod, da bi ga potom šutirao i udarao - kaže jedan od očevidaca. Novinar Đokić pokušao je da odbrani Marinkovića, ali je Gujaničić tad napao njega. - Najpre je poslanik Radenković zgrabio stativ kamere kako bi odgurnuo napadača, a u pomoć mu je prišao i novinar. Napadač je tad nožem ubo Đokića u stomak. Bilo je strašno, novinar je pao, krvario je - pričaju očevici. Pomahnitali Gujaničić potom se uputio ka kabinetu gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića, a okupljeni su pozvali policiju i Hitnu pomoć. - Nasilnik je otišao do prostorije ispred kabineta, pokušavao je da uđe u kancelariju člana gradskog veća, ali nije uspeo. Onda se samo okrenuo i izašao iz zgrade - kaže očevidac. Policija je odmah krenula u potragu za nasilnikom, koga su zabeležile i sigurnosne kamere u zgradi Gradske uprave. - Lisice na ruke stavljene su mu na nekih pola kilometra od te zgrade - kaže izvor Kurira iz istrage. Povređena mu slezina Povređeni novinar Đokić prevezen je u bolnicu u Užicu. - Zadobio je povrede slezine i zadržan je na odeljenju intenzivne nege. Njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno - rečeno nam je u bolnici.

Vidoje Drndarević NAPAD NA SVE PRISUTNE Vidoje Drndarević, zamenik gradonačelnika Užica, kaže da ne zna ko je bio meta napada, ali da ovo nije bio napad na pojedinca, već na sve prisutne. - Nisam bio tu tokom napada, ali sam čuo da je nasrnuo na naše goste iz ekonomskog kokusa, a potom i na novinara. Nezvanično sam čuo da je reč o osobi koja nije zdravstveno u redu. Osuđujem svaki napad, do sada u Užicu nije bilo sličnih slučajeva - rekao je Drndarević i naveo da se moraju preduzeti nove mere u vezi s obezbeđenjem Gradske uprave.