Foto: Slika Je FB, Ali Je Potpisan Kurir (krije Se Izvor)

Uhvaćen ubica

POLICIJA REŠILA ZLOČIN POSLE 15 GODINA: Član JSO uhapšen zbog trostrukog ubistva iz 2000!

Boris Stevanović (38) u prostorijama firme „Bejz internešenel“ na Novom Beogradu izrešetao Nenada Bukinca, njegovu suprugu Pinalopi Papanaku i sekretaricu Slađanu Jevtić

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Boris Stevanović (38), koji je u utorak ujutru uhapšen zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo u maju 2000. godine u Ulici dr Ivana Ribara 98, bivši je pripadnik Jedinice za specijalne operacije! Specijalac, koji je posle rasformiranja te jedinice ostao u policiji, kako Kurir nezvanično saznaje, priznao je da je u prostorijama firme „Bejz internešenel“ ubio Nenada Bukinca (41), njegovu suprugu Pinalopi Papanaku (39) i sekretaricu Slađanu Jevtić (28). "Priznajem, ubio sam ih", navodno je kratko rekao Stevanović, koji je potom sproveden u Centralni zatvor, pošto mu je sudija Višeg suda u Beogradu odredio pritvor do 30 dana.

Sa devojkom i prijateljima u Grčkoj...

Stevanović je uhapšen na granici kada se vraćao sa letovanja

Nije poznavao žrtve Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Stevanović, koji je u vreme zločina imao svega 23 godine i bio pripadnik JSO, nije želeo da govori o detaljima zločina. "Kako se sumnja, on je toga dana upao u prostorije njihove firme, koja se bavila uvozom, izvozom i veleprodajom obuće. Prvo je pucao u sekretaricu, koja je sedela za stolom, a onda je zapucao na Bukinca i njegovu suprugu. Ispalio je ukupno sedam hitaca u njih", kaže sagovornik Kurira iz istrage i dodaje da je tela nastradalih pronašao knjigovođa firme. Motiv ubistva, za koje istražitelji sumnjaju da je bilo plaćeno, zasad nije poznat. "Stevanović najverovatnije uopšte nije poznavao žrtve i njegov motiv je bio, kako se sumnja, novac. Pljačka kao razlog trostrukog ubistva odmah je isključena jer je u prostorijama firme ostao novac, a nije bilo ni tragova premetačine", dodaje on.

Mesto zločina... U ovom lokalu se dogodilo trostruko ubistvo

Nije se opirao Boris Stevanović navodno je uhapšen u ponedeljak, kad je u Srbiju ušao iz Makedonije. "Uhapšen je na granici kad se s devojkom i prijateljima vraćao s letovanja u Grčkoj. Nije se opirao, ali nije želeo ni da sarađuje. Priznao je ubistvo, ali to je sve što je želeo da kaže", dodaje on. Bivši specijalac ima pozamašan dosije. Pred Višim sudom u Beogradu osuđen je na devet godina zatvora zbog učešća u razbojništvima tokom 2005. Robijao zbog pljački "S braćom Nenadom i Predragom Kecojevićem 2005. opljačkao je tri banke. Trojica osumnjičenih upadali su u ekspoziture, razoružavali radnike obezbeđenja, a potom odnosili novac. Prilikom hapšenja policija je u iznajmljenim stanovima našla deo ukradenog novca, fantomke, tri pištolja ukradena iz banki i „beretu“", navodi naš izvor. Interesantno je da je tokom tog suđenja utvrđeno da je trostruki ubica i tada bio aktivan policajac, a da je u pljačke išao u vreme kad je trebalo da bude na poslu. "U zatvoru je bio do 2012, kad je odležao dve trećine kazne i, s obzirom na dobro vladanje, tad je pušten iz zatvora", kaže on.

Komšije se sećaju zločina BABA I DEDA ODVELI DECU Komšije u Ulici dr Ivana Ribara još uvek se dobro sećaju zločina koji se dogodio pre petnaest godina. "Nenad je sa suprugom Grkinjom i troje dece živeo u iznajmljenom stanu na sedmom spratu u zgradi broj 100. Tu su držali firmu i prodavnicu obuće i bili su zaista fine i mirne komšije. Sećam se da su se doselili dok je njegova supruga bila trudna s trećim detetom", rekla nam je komšinica tragično nastradalog bračnog para. Ona se priseća da je Pinalopi često posećivala majka. "Nakon zločina baka i deka su došli i odveli decu u Grčku, pričalo se da žive u okolini Soluna", priseća se naša sagovornica i dodaje da su srećni što je pravda ispunjena. (J. I.)

Detalji ubistva UBIO IH „HEKLEROM“ - napadač ulazi u firmu s „heklerom“ u rukama - s vrata puca najpre u sekretaricu, koja je sedela za stolom - potom puca u Nenada Bukinca i njegovu suprugu - napadač najverovatnije beži ka susednim zgradama - tela troje ubijenih pronašao je knjigovođa firme