Foto: Aleksandar Jovanović Cile

iz moralnih razloga

LOTO SKANDAL: Direktor Lutrije Srbije Aleksandar Vulović podneo ostavku

Ovo je usledilo nakon incidenta koji se dogodio na izvlačenju igre na sreću Loto koje je izazvalo veliku sumnju gledalaca da je namešteno

Društvo
> 02:24h

BEOGRAD - Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podneo je ostavku iz moralnih razloga.

Ovo je usledilo nakon incidenta koji se dogodio na izvlačenju igre na sreću "Loto" u utorak, a koje je izazvalo veliku sumnju gledalaca da je namešteno.

Sumnju u regularnost u 59. kolu izazvala je činjenica da se peti broj kombinacije pojavio najpre na ekranu, pa je tek onda kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Foto: Printscreen

Iz Državne lutrije poručili su u sredu da je u pitanju tehnička greška i da je izvlačenje regularno. U Tužilaštvu su najavili provere.

Predsednik Komisije za izvlačenje Ljubomir Škorić izjavio je da je došlo do "greške čoveka koji unosi brojeve sa lopticama u softverski program".

Foto: Dragana Udovičić

"Po zakonima verovatnoće postojala je mogućnost da izađe broj 21, i on je izašao", rekao je u sredu Škorić. Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je navela da je Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo nalog policiji za prikupljanje potrebnih informacija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ona je istakla u sredu da je Tužilaštvo odlučno da se ceo taj slučaj detaljno ispita i poručila da će svi odgovorni biti procesurani bez obzira na funkciju koju obavljaju, a s obzirom na to da je slučaj izazvao široko uznemirenje građana.

( N1)