Ispovest Marina M. (53) iz Smederevske Palanke

SPASLE JE KOMŠIJE: Očuh me sekirom krvnički udarao po glavi!

Da moj vapaj za pomoć nisu čule komšije, bila bih mrtva, kaže Marina M. (53) iz Smederevske Palanke, koja tvrdi da ju je napao očuh Nikola Kapelan (83)

Crna Hronika
> 16:10h

SMEDEREVSKA PALANKA - Krvnički me je udarao sekirom po glavi, i da me nisu spasle komšije, verovatno bi me ubio - u ispovesti za Kurir tvrdi Marina M. (53) iz Smederevske Palanke opisujući kako ju je nedavno brutalno prebio očuh Nikola Kapelan (83). Marina M. objašnjava da joj je majka umrla i da pravo na stan imaju i ona i njen očuh. - Prvi put me je napao 4. februara ove godine. S leđa mi je bacio omču oko vrata i pokušao da me prekolje kuhinjskim nožem. Srećom, moje pozive u pomoć čula je komšinica i pomogla mi da se odbranim od njega - kaže Marina. Ona navodi da je njen očuh tada uhapšen i da mu je određen pritvor od 30 dana, koje je proveo u neuropsihijatrijskoj bolnici. - Kad je izašao iz pritvora, uplašena za svoj život, podnela sam tužbu protiv njega i tražila privremenu meru njegovog iseljenja i zabranu prilaska, a pet dana ranije, tačnije 5. marta, isto to uradio je i javni tužilac osnovnog suda u Velikoj Plani. Međutim, Viši sud je zbog nekih propusta doneo odluku da se postupak ponovi priča uznemirena žena.

Povrede i podlivi...Marina M. teško povređena

U ponovljenom postupku 16. juna u Osnovnom sudu, Centar za socijalni rad navodeći da nema potrebe za iseljenjem i da će biti dovoljno da se Kapelan usmeno upozori. - Osnovni sud 18. juna usvaja predlog Centra i ukida rešenje o privremenoj meri iseljenja, koje može biti na godinu dana, i zabrani prilaska. Kad je izašao iz pritvora, nisam smela da budem u stanu, skoro tri i po meseca sam živela kod rođaka, a na kraju sam morala da se vratim - kaže sagovornica Kurira. Marina naglašava da se u međuvremenu žalila na sudsko rešenje. - Moj advokat je podneo žalbu na rešenje suda, a samo tri dana kasnije ponovo sam se borila za svoj život - kaže ona.

Oproštajno pismo PLANIRAO DA UBIJE NJU PA SEBE Marina kaže da je njen očuh, pre nego što ju je napao, napisao oproštajno pismo i pripremio omču, i da je to policija uzela, kao i sekiru kojom ju je udario u glavu. - Skoro sam sigurna da je planirao da me ubije i da potom presudi sebi. Nikada se nismo svađali. Znam samo da je upoznao neku ženu i da možda pokušava da me se reši kako bi dobio stan - naslućuje Marina M.