Foto: Dragana Ud

Napad na dva mesta u centru Beograda

KRVAVI PIR: Tinejdžeri jurcali po Beogradu s noževima i ubadali ljude

Policija uhapsila Marka K. (17), Lazara G. (17) i Jeremiju M. (17) zbog sumnje da su kod Brankovog mosta i na Studentskom trgu napali mladiće noževima i bokserima i teško ih povredili

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Marko K. (17), Lazar G. (17) i Jeremija M. (17) uhapšeni su zbog sumnje da su pretprošle noći u centru Beograda napali i nožem i bokserom povredili četiri vršnjaka. Iako se u prvom trenutku verovalo da su mladići nasumice birali žrtve, istražitelji sumnjaju da su dve grupe mladića odranije u sukobu. Iz čista mira Policiji je, kako navodi naš sagovornik, oko pola tri ujutru prijavljeno da mladići idu kroz grad, napadaju i ubadaju prolaznike, kao i da je nekoliko osoba povređeno u Ulici Luke Lazarevića, na samom početku Brankovog mosta, kao i na Studentskom trgu. - Mladići koji su se našli na Brankovom mostu Savo V. (18) i Andrija M. (17) ubodeni su u butinu i u leđa. Oni su rekli da ih je grupa nepoznatih momaka napala i iz čista mira ubola. Kako su bili uplašeni i krvarili su, prevezeni su u Urgentni centar, gde im je pružena pomoć, nakon čega su pušteni na kućno lečenje - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Drugi napad... Na Studentskom trgu izboli još dvojicu prolaznika

Napadači su krvavi pir nastavili na Studentskom trgu, na platou ispred Filozofskog fakulteta. - Tu su susreli Borivoja M. (18) i Nikolu D. (18), koje su takođe napali. U međusobnom koškanju uboli su jednog od mladića, dok se drugi izmakao kako bi izbegao nož. Napadač ga je sustigao i bokserom mu naneo povrede - priča naš izvor. Građani koji su se našli na ulici pozvali su Hitnu pomoć. - Momcima je pružena pomoć, ali su odbili da ih odvezemo u Urgentni centar - rekla nam je Nada Macura iz Hitne pomoći. Brzo uhapšeni Nakon samo pola sata policija je identifikovala i privela mladiće. - Kod Marka K. (17) pronađeni su bokser i nož. Kad je policija stavila lisice Lazaru G. (17), još uvek su mu bile krvave ruke i garderoba, a s njima je bio i Jeremija M., koji je takođe priveden - rekao nam je izvor blizak istrazi. Prema njegovim rečima, sumnja se da sukob između dve grupe traje već neko vreme i da je kulminirao kad su se pretprošle noći susreli u centru grada. - Zasad nije isključena mogućnost da je pozadina sukoba navijački obračun - kaže sagovornik upućen u istragu. Uhapšeni mladići juče su saslušani u tužilaštvu u prisustvu roditelja.

Fejsbuk NOVE PROVOKACIJE Jedan od napadnutih mladića juče ujutru je na svom Fejsbuk profilu objavio status „Samo p...e bodu“. Veliki broj njegovih prijatelja lajkovao je pomenuti status.