Foto: Dado Đilas

Direktor „Elektromreže“ o odnosu s premijerom Vučićem

VUČIĆEV KUM NIKOLA PETROVIĆ: Aleksandra sam upoznao na basketu ispred zgrade

Moj odnos sa Vučićem je prijateljski i kumovski, a mislim da je ubedljivo najbolji i najenergičniji premijer koga je Srbija ikad imala

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Nikola Petrović, direktor JP „Elektromreža Srbije“, u intervjuu za Nedeljnik otkriva detalje svog privatnog života, pa i to kako je i kada upoznao premijera Aleksandra Vučića, koji mu je i kum. - Moj odnos s Vučićem je prijateljski i kumovski. Član sam SNS, ali nisam funkcioner stranke. Nisam političar. Verovali ili ne, Aleksandra sam upoznao ispred zgrade igrajući basket. Naravno, mislim da je ubedljivo najbolji i najenergičniji premijer koga je Srbija ikad imala. I nisam subjektivan kada to kažem. O tome govore rezultati, a ja imam uvid u to koliko vremena i snage on ulaže u posao koji obavlja - naglasio je Petrović. Osvrćući se na navodnu aferu s prisluškivanjem razgovora lidera DS Bojana Pajtića i Lidije Udovički, kaže da zlonamernici pokušavaju da stvore sliku o njemu kao nekakvom reketašu i mračnoj osobi koja mešetari. - Donekle mi je drago što je afera s navodnim reketiranjem kompanije KVS započeta, jer se odmah videlo koliko su te priče šuplje. Takve su i sve ostale. Ako već tako moram da govorim o sebi, normalan sam čovek koji svoj posao obavlja najbolje što može - kaže Petrović. On u intervjuu govori o svojim roditeljima, ali i o tome da je odrastao u Srbiji i da sebe doživljava kao patriotu. - Ljudi su možda stekli drugačiji utisak zato što mi je majka Francuskinja, zbog čega sam često imao priliku da boravim van zemlje. Sredinom devedesetih u Švajcarskoj sam se bavio uvozom, izvozom i prodajom sirovina iz severne Afrike. Radio sam i na Londonskoj berzi, a svoju firmu u Srbiji osnovao sam 1998. godine, kad sam počeo samostalno da se dokazujem u biznisu - kaže, između ostalog, Petrović. (E. K.)

Simbolika PETOG OKTOBRA SAM BIO ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE Jedan od najbližih Vučićevih saradnika kaže da je uoči petooktobarskih promena 2000. godine bio na strani tadašnje opozicije. - Peti oktobar 2000. dočekao sam ispred Skupštine Srbije. Ipak, politiku ne volim niti se njome bavim - kaže Petrović.