Foto: Shutterstock

BRZA JELA

JEFTINI RECEPTI: Pikantni francuski krompir u rerni

Ukoliko vam je dosadilo da krompir barite ili pečete, isprobajte ovo lagano jelo koje ćete sigurno obožavati

Žena
> 21:50h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs Sastojci: 1 kg krompira glavica luka oko 300 g kobasice 5 barenih jaja 2 nekuvana jajeta 2 dl kisele pavlake malo mleka oko 200 g trapista so biber Priprema: Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal.

Umutite 2 jajeta i pavlaku (dodajte i malo mleka), posolite i zalijte preko krompira. Pecite oko 40 minuta. Kad krompir dobije rumenu boju, preko njega stavite rendan sir da se lepo otopi. Recepte piše: Milja Lukić Sa sajta Lisa.rs pročitajte i: Marinirana piletina sa roštilja Lisina starinska krompirača Jednostavno i lako: musaka od krompira i spanaća Kulinarski izazov: domaći kroasani sa susamom Domaće tortilje