Foto: Profimedia

SLANA ZIMNICA

ZANIMLJIVI RECEPTI: Ajvar od zelenog paradajza

Pikantan i mirisan, ovaj ajvar biće ukusan namaz za sve sendviče i sjajna salata za gurmane

Žena
> 00:00h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs Sastojci: 2 kg zelenog paradajza 3-4 veća korena rena 200 g senfa 4 dl ulja so

Priprema: Zeleni paradajz dobro operite, očistite i sameljite. Ostavite da se ocedi u cediljki. Izmešajte ga sa senfom, narendanim renom, uljem i solju. Sve to dobro umutite, pa sipajte u čiste tegle. Pokrijte celofanom. Vreme pripreme: 30 minuta + vreme za ceđenje Recepte piše: Marija Jakob Sa sajta Lisa.rs pročitajte i: Postojbina leskovačkog ajvara Slana zimnica: sos od paradajza i maslina za italijanska jela Pileće grudi u sosu od paradajza i maslina Saveti iskusnih domaćica: najbolje pečeno pile svih vremena (6 saveta) Italijanske šmekerske špagete sa orasima i čeri paradajzom