Foto: Dado Đilas, Fonet

Poraz premijera

RASPALA SE MILOVA VLADA: Đukanovića napuštaju koalicioni partneri!

Raško Konjević, potpredsednik SDP, koalicione stranke vladajućeg DPS, saopštio da je veza između dve partije raskinuta, to u trenutku kada opozicioni DF traži rušenje vlasti

Crna Gora
> 21:44h

PODGORICA - Crnogorski ministar policije Raško Konjević, koji je ujedno i potpredsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP), manje članice vladajuće koalicije, rekao je da zajedništvo SDP s Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića suštinski više ne postoji. To je analitičare navelo na spekulacije da se vlada Đukanovića, lidera CG već 27 godina, raspala, i to baš u trenutku dramatičnih protesta opozicije predvođene Demokratskim frontom (DF), koja još od 27. septembra na ulicama traži njegovu smenu. Zahtevali smene - Nakon odgovora Demokratske partije socijalista da Ivan Brajović (ministar saobraćaja i pomorstva, prim. aut.) i Vujica Lazović (potpredsednik vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, prim. aut.) ostaju u vladi, suštinski je raskinuta veza SDP-DPS - kazao je Konjević, prenose podgorički mediji, navodeći da je odgovor DPS na zahtev SDP bio da sad nije trenutak ni za kakve promene u vladi. - Vlada je već tehnička nakon takve odluke DPS i oni sada više nemaju našu suštinsku podršku - kazao je Konjević. Time je faktički došlo do drastičnog raskola unutar koalicije koja postoji duže od dve decenije, što u trenucima velikih previranja i sukoba sa opozicijom za Đukanovića može predstavljati dodatni izazov, ocenjuju analitičari. Povređen policajac Inače, tenzije između policije i demonstranata koji su se odazvali pozivu opozicionog Demokratskog fronta (DF) da izađu na ulice radi rušenja postojeće vlasti kulminirale su u Podgorici na skupu u noći između nedelje i ponedeljka. U okršajima je teže povređen jedan policajac, a lakše njih pet, kao i jedna urednica TV Pink M. Međutim, juče je u glavnom gradu Crne Gore bilo mirno, a lider DF Andrija Mandić za Kurir je saopštio da on i njegove kolege pripremaju novi masovni skup za subotu. - Đukanović ne mora da nas čeka do tada i može da podnese ostavku - poručio je Mandić.

Crnogorska Pobjeda o reakciji Kremlja MEDIJI: RUSIJA SE MEŠA U STVARI CRNE GORE Rusija se direktno meša u unutrašnju politiku Crne Gore, piše juče podgorička Pobjeda povodom stava ruskog ministarstva inostranih poslova o uličnim protestima opozicionog Demokratskog fronta (DF) u Podgorici. Pobjeda navodi da je Kremlj zauzeo takav stav jer se protivi evrointegracijama Crne Gore, kao i ulasku Crne Gore u NATO. - To je Moskva i sama navela - ističe Pobjeda.

DF optužuje REŽIM NA NAS POSLAO HULIGANE Predsedništvo crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta (DF) osudilo je napade huligana koje je, kako tvrde, režim premijera Mila Ðukanovića poslao da izazovu nerede u kojima je teško povređen njihov redar Zoran Mustur.