Foto: Printskrin FB

Pronađena tela posle svadbe

MISTERIOZNA SMRT MLADOG PARA: Mislili su da je slučaj rešen, ali se pojavio novi svedok...

Đorđe Stefanov, vlasnik konobe Milena, rekao je da su balkonska vrata sobe u kojoj su pronađe mrtvi, bila otvorena na kip i da na zidu nije primetio nikakve pukotine, tako da ne veruje u teoriju da je došlo do trovanja ugljen monoksidom

Hrvatska
> 10:42h

POREČ - Jedan od mogućih uzroka tragične smrti Patrika Blaška (27) i Lare Nikolić (22) u etno selu Milena u mestu Bačva, prema nezvaničnim informacijama jeste trovanje ugljen monoksidom. Ipak, Đorđe Stefanov, vlasnik konobe u čijoj su sobi nađeni mrtvi Patrik Blaško i Lara Nikolić, ne veruje to.

Ovo etno selo u apartmanima ima centralno grejanje, a u sobi u kojoj je mladi par proveo noć nema dimovodnih otvora, što je, nezvanično, bilo čudno policajcima već prvog dana uviđaja, pa se paralelno istražuje i mogućnost da se radi o predoziranju. Međutim, nakon što su provedena dodatna forenzička veštačenja, spekuliše se da je ugljen monoksid u sobu mogao da uđe kroz fuge i pukotine u zidu.

Suzana Šokač iz pulske policije rekla je da se još čekaju nalazi veštačenja koji bi trebalo da rasvetle uzrok smrti. Đorđe Stefanov, vlasnik konobe Milena, rekao je da su balkonska vrata sobe u kojoj su pronađe mrtvi, bila otvorena na kip i da na zidu nije primetio nikakve pukotine, tako da ne veruje u teoriju da je došlo do trovanja ugljen monoksidom. Mladi par bio je na svadbi u konobi Milena na kojoj je Patrik bio mladoženjin kum.

Foto: Facebook

Par je u vezi bio dve godine, oboje su radili u pekari Mlinar, planirali su zajednički život i njihovi prijatelji tvrde da nisu uživali droge, pa ne veruju da se radilo o predoziranju. Svatovi su slavili čitavu noć, a Patrik i Lara povukli su se na spavanje u sobu u potkrovlju. Kad se ujutru u 9.30 sati nisu pojavili na doručku, prema dogovoru, prijatelj je išao da ih potraži. Zatekao ih je mrtve, a oboje su navodno ležali na krevetu.

Zagonetna smrt Patrika i Lare šokirala je Istru, a kako se još ne može precizirati od čega su umrli, raširile su se glasine u kojima se spominju različiti uzroci, od novih sintetičkih droga koje su se pojavile na istarskom tržištu do dvostrukog samoubistva u stilu Romea i Julije, što je najmanje moguć scenario, prenosi portal Jutarnji.

S obzirom na to da na telu nije bilo tragova nasilja, krvni delikt odmah je isključen, no i dalje postoji sumnja da bi u pozadini moglo biti krivično delo.