Foto: čitalac Kurira

Bruka i sramota

(FOTO) MINISTRE, ŠTA TI BOLESNICI JEDU: Pogledajte obrok pacijenata na hemioterapiji!

Obrok za iscrpljene pacijente koji su izloženi zračenju i jakim lekovima nije dovoljan ni da utoli glad, a kamoli da ih zasiti i da im da preko potrebnu snagu i energiju

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Najteži bolesnici koji su na hemioterapiji na Institutu za onkologiju i radiologiju u Srbiji za ručak dobijaju samo klot bareni pirinač sa četiri parčeta hleba!

Kako javlja čitalac Kurira, obrok za iscrpljene pacijente koji su izloženi zračenju i jakim lekovima, nije dovoljan ni da utoli glad, a kamoli da ih zasiti i da im da preko potrebnu snagu i energiju.

"I čovek na ovome treba da preživi hemioterapiju, čist otrov! Neću ja ostati gladna, ali zamislite ljude koji su došli iz daleka i nemaju koga da im donese ili nemaju para da kupe dodatnu hranu", navodi zgranuti čitalac Kurira, koja je na specijalnom režimu ishrane.

Ovo nije prvi slučaj loše hrane u bolnicama Srbije. Naime, pre izvesnog vremena trudnice u Ginekološko-akušerskoj klinici izrazile su nezadovoljstvo doručkom koji su dobijale svako jutro, a sastojao se od pola parčeta salame i kašike kiselog mleka.

Foto: Nebojša Mandić

Iako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar obećavao da će popraviti stanje ishrane u bolnicama teških bolesnika i porodilja, očito se ništa nije uradilo po tom pitanju.

Zbog čega ministar Lončar voli da se slika pored stolova prepunih primamljive hrane ne znamo, ali smo sigurni da ga još niko nije fotografisao sa obrokom koji dobijaju bolesnici u državnim bolnicama.

Ministre, prijatno!