Foto: Jutjub

Surova realnost

(VIDEO) JEZIVA PRIČA O ŽIVOTU JEDNOG ZAVISNIKA: Sa pet doza heroina dnevno, više nema gde da se bode

Film iz prve ruke prikazuje surovu realnost s kojom se svaki dan sreće Magnus Lileberg, zavisnik koji se bode u prepone jer više nema gde, dnevno uzima pet doza heroina, ne može sebi da priušti da kupi flastere za bolne plikove koje ima po telu i hronično mu nedostaje sna

Planeta
> 00:00h

Neke od scena iz dokumentarca o jednom danu iz života zavisnika o heroinu su prilično uznemirujuće, ali su i sami reditelji rekli kako su to stvari koje se moraju pokazati Norveški reditelji Kristofer Nes i Per Kristian Lomsdalen digli su veliku prašinu nakon što su u javnost pustili kratki dokumentarni film o jednom danu u životu zavinsika o heroinu. Film iz prve ruke prikazuje surovu realnost s kojom se svaki dan sreće Magnus Lileberg, zavisnik koji se bode u prepone jer više nema gde, dnevno uzima pet doza heroina, ne može sebi da priušti da kupi flastere za bolne plikove koje ima po telu i hronično mu nedostaje sna, jer i kad ode da spava stalno se budi u znoju.

Lilebergu su dali kameru s kojom može da se snima iz ruke i pokazali kako da snima svoj svakodnevni život u Oslu. Video je jednostavan i Lileberg ne šalje nikakvu poruku gledaocima. Naprosto samo objašnjava šta radi, kakva mu je dnevna rutina, koja već u prvim minutima otkriva kako Lileberg nema ama baš nikakvu ideju šta će sa svojim životom. Neke od scena su prilično uznemirujuće, ali su i sami reditelji rekli kako su to stvari koje moraju da se pokažu. Film je sniman pre dve godine, ali objavljen tek ove godine. Magnus Lileberg još uvek je zavisnik.

(Express.hr)