Foto: Beta, Nebojša Mandić, Damir Dervišagić

MEDIJSKI MRAK - Pink M i Informer glavna medijska batina Đukanovića

MILOVI JANJIČARI: Dragan J. Vučićević i Željko Mitrović satanizuju Srbe u Crnoj Gori!

PROVALJENI Sagovornici ističu da je velikosrpstvo kojim se diči Dragan J. Vučićević u Srbiji čisto foliranje zarad interesa

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Režim Mila Ðukanovića sa savetnikom premijera Vladimirom Bebom Popovićem na čelu obračunava se s neistomišljenicima i napada Srbe u Crnoj Gori preko dnevnog lista Informer Crna Gora i televizije Pink M, koji su za to debelo plaćeni, kažu sagovornici Kurira koji su na svojoj koži osetili napade Milovih medijskih „batinaša“!

Prema rečima naših sagovornika, crnogorski premijer, po već razrađenoj taktici, preko svojih medijskih glasila blati političke protivnike, a nije mu strano ni napadanje čelnika Srpske pravoslavne crkve i crnogorske elite koja nije na njegovoj strani. Kako primećuju naši sagovornici, šema je uvek ista - Milo Ðukanović, premijer Crne Gore, naloži svojim plaćenicima preko Bebe Popovića da izblate Kurir jer mu se ne sviđa što jedini izveštavamo o protestima razočaranog naroda, a onda njegovi poslušnici Dragan J. Vučićević i Željko Mitrović krenu u napad. Razrađena šema - Laž bombastično plasira Informer Crna Gora, a zatim idu vesti „Minut-dva“, u kojima Pink M celog dana razrađuje ono što je uzeo od Informera. Mislim da takvo laganje, podmetanje i izmišljanje nije zabeleženo u novinarstvu. Jedino što je za njih bitno je volja njihovog šefa Bebe Popovića, koji radi za Mila Ðukanovića - objašnjava za Kurir lider Demokratskog fronta Andrija Mandić. On kaže da je, kao i mnogi drugi, gajio nade da će Informer, koji je u Srbiji izrazito proruski orijentisan, biti glas srpske manjine. - Vučićević i dalje laže javnost da je veliki patriota, dok zajedno s Vladimirom Bebom Popovićem u Crnoj Gori pruža podršku Ðukanoviću, kome su Hašim Tači i albanski političari draži od interesa Srbije. To je pokazao i kad je Crna Gora dala podršku Kosovu za članstvo u Unesku. Koliko je spreman da ode daleko u svojoj prljavoj podaničkoj ulozi, govori i činjenica da je njegov Informer CG napao i Srpsku pravoslavnu crkvu - rekao je Mandić i dodao:

- Nažalost, shvatili smo veoma brzo da je Informer priručno sredstvo Ðukanovićevog režima, kojim je trebalo obezbediti snažnu rampu za lansiranje najbrutalnijih laži i kleveta protiv onih koje je doživljavao kao svoje protivnike. To se ne odnosi samo na političare već i na pripadnike NVO sektora, novinare, intelektualce... - navodi Mandić, koji je ranije za Kurir rekao:

- Srbe u Crnoj Gori više boli batina kojom bije vlasnik Informera Dragan J. Vučićević radeći za Mila Ðukanovića najprljaviji posao nego batina koju dobijamo od Milovih pendrekaša.

Medijski mrak u CG Lider Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević ističe da mu nije jasno zašto se Dragan J. Vučićević predstavlja kao, kako kaže, „srpsko-ruski patriota“. - On je lažni patriota jer u Srbiji promoviše upravo one vrednosti koje u Crnoj Gori napada, promoviše vrednosti i ugroženost Srba na Kosovu, Rusiju, dok u Crnoj Gori radi sve dijametralno suprotno. Mi u Demokratskom frontu i većina crnogorskih građana apsolutno smo uvereni da smo u medijskom mraku, koji je eskalirao u kombinaciji državne televizije Crne Gore Pink i Informera. Sve to se pretvorilo u tabloidni talog s morbidnim konstrukcijama, jer je svakog dana po jedan od lidera Demokratskog fronta napadnut najbizarnijim konstrukcijama - kaže Knežević i nastavlja: - Jasna je kombinacija dogovora između njega i Bebe Popovića, koji su zacrtani u nekim režimskim podrumima i salonima kao dnevna ili mesečna doza crnogorske politike. Da Milovi medijski batinaši ne biraju način kako bi diskreditovali protivnika, pokazuje i to što je u srpskom izdanju Informera Kurir označen kao proamerički list, a u crnogorskom kao proruski. Napadi na našu medijsku kuću, da podsetimo, počeli su nakon što smo objektivno pisali o napadima na građane i opoziciju tokom protesta širom Crne Gore prošlog meseca. Osim što smo označeni i kao ruski i kao američki medij, kako je Vučićeviću u kom trenutku odgovaralo, plasirane su i beskrupulozne laži da vlasnik „Adrija medije“ Aleksandar Rodić planira da postane novi premijer.