Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Čukarički bolji od Borca, Jagodina od Metalca

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Fudbal
> 13:56h

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

19:41 - Popović: Zadovoljan sam i srećan Trener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je večeras da je zadovoljan posle prvenstvene pobede nad Borcem iz Čačka i dodao da nije iznenađenje što ova dva tima zauzimaju pozicije na vrhu tabele Super lige Srbije. "Ovo je bila prava prvenstvena utakmica, borba za drugo mesto. Videlo se da su oba tima veoma motivisano ušli u utakmicu. Zadovoljan sam kako smo igrali. Mislim da smo imali šansu više od Borca i da smo zasluženo pobedili", rekao je Popović novinarima posle utakmice. Čukarički je večeras na svom stadionu u Beogradu savladao Borac iz Čačka sa 1:0, a jedini gol postigao je Nenad Mirosavljević u 89. minutu utakmice. "Utakmica je bila odlična. Kvalitetna... Nije iznenađenje što su oba tima u vrhu tabele. Borac ima kvalitetne igrače, drugog strelca lige. Kao i mi, i oni imaju dobru atmosferu u ekipi", ocenio je Popović. Kapiten Čukaričkog Igor Matić u 56. minutu napustio igru zbog povrede kolena, a Popoviće je rekao da se još uvek ne zna stepen povrede. "Dobio je jak udarac. Ima oteklinu, ali stepen povrede ne znamo. Više imformacija ćemo imati sutra", kazao je Popović. Čukarički je ovim trijumfom prestigao Čačane na drugom mestu Super lige Srbije, pa sada ima 32 boda, jedan više od Borca. Trener Borca Milorad Kosanović, koji je večeras debitovao na klupi Čačana, izjavio je da je Čukarički zasluženo ostvario pobedu. "Odigrali jednu vrlo tešku i napornu utakmicu. Dva tima su se žestoko borila, za svaki pedalj ovog terena. Čukarički je imao nešto više od nas u rukama i tako posmatrano, zasluženo su pobedili. Mi smo dobro igrali u odbrani i kontrama pokušali da probijemo, međutim, nismo uspeli", kazao je Kosanović.

19:03 - Čukarički bolji od Borca, Jagodina od Metalca Fudbaleri Čukaričkog pobedili su večeras na svom stadionu sa 1:0 Borac iz Čačka, u utakmici 18. kola Super lige Srbije, pa je tako beogradska ekipa "izbila" na drugo mesto na tabeli. U ostalim utakmicama 18. kola Super lige Srbije, Jagodina je iznenađujuće na gostovanju u Gornjem Milanovcu savladala Metalac sa 4:1, dok su Mladost i subotički Spartak u Lučani remizirali bez golova. Jedini gol u trijumfu Čukaričkog postigao je Nenad Mirosavljević u 89. minutu. Čukarički je od početka utakmice imao inicijativu, ali je uspeo da uputi samo dva ozbiljna udarca ka golu Borca. Prvo je Igor Matić u 14. minutu šutirao sa oko 20 metara, međutim, golman Borca Vladimir Bajić je bio dobro postavljen pa je zaustavio šut, a potom je Staniša Mandić u 28. posle proigravanja kapitena Matića sa oko 10 metara desno iskosa loše šutirao na gol Čačana. Najbolju priliku u prvom delu igre propustio je napadač Borca Srđan Vujaklija. On je dobio sjajnu loptu kroz odbranu Čukaričkog od Dušana Jovančića, ali nije uspeo da savlada Nemanju Stevanivać, pošto je pogodio stativu. U nastavku akcije lopta se odbila do Darka Zorića koji je prazan gol pred sobom, ali je šutirao pored. Domaćin je pred oko 800 navijača po veoma prijatnom vremenu za igru u drugom poluvremenu takođe imao inicijativu, a do prvih pravih prilika za gol došli su tek u završnici utakmice. Prvo, sjajnu šansu je propustio Nenad Mirosavljević u 81. minutu posle kornera Dragoljuba Srnića sa leve strane. Iskusni napadač je na prvoj stativi bio najviši u skoku, te je glavom sa oko pet metara šutirao pod prečku, ali je Bajić još jednom dobro intervenisao. Čukarički je do kraja utakmice pokušavao da probije odbranu Borca, na čijoj klupi je debitovao trener Milorad Kosanović, a u tome su uspeli u 89. minutu, kada je Lukas Piasentin poslao jednu dugu loptu ka usamljenom Mirosavljeviću, koji ostao sam ispred Bajića i lako ga savladao. Jagodina je u Gornjem Milanovcu ostvarila tek drugu pobedu u prvenstvu Srbije, a strelci su bili Uroš Nikolić u 23. i 43. minutu, Frensis Kjereme u 55. i Danijel Gašić u 77. Jedini gol za Metalac, kom je ovo osmi poraz u ligi bio je Nikola Dimitrijević u 50. minutu. Čukarički na drugom mestu Super lige ima 32 boda, Borac je treći sa 31, dok je Mladost sedma sa 24, a Jagodina je posle druge pobede na 14. mestu sa 15 bodova, dok je Sparatk poslednji sa devet.

16:24 - Aguero se vraća na teren protiv Liverpula Najbolji strelac Mančester Sitija Serhio Aguero oporavio se od povrede i vratiće se u ekipu u derbiju Premijer lige protiv Liverpula, potvrdio je danas menadžer Manuel Pelegrini. "Serhio je fit. Njegov povratak mnogo će nam značiti protiv Liverpula, ali i u sredu protiv Juventusa u Ligi šampiona", izjavio je Pelegrini. Sa druge strane, David Silva još nije spreman, iako njegov oporavak ide dobro, a van stroja su Samir Nasri, Vilfred Boni i kapiten Vensan Kompani. Derbi između Sitija i Liverpula, u kojem će Rahim Sterling 50 miliona funti plaćeni engleski reprezentativac prvi put igrati protiv bivšeg kluba, na programu je sutra od 18.30 sati.

16:01 - Federer bar još dve godine neće u penziju Švajcarac Rodžer Federer još najmanje dve godine igraće profesionalno tenis, pošto su organizatori Štutgarta danas saopštili da će osvajač rekordnih 18 gren slem titula sigurno učestvovati na turniru 2016. i 2017. godine, prenosi AP. Kako se navodi, turnir u Štutgartu, koji se od ove sezone nalazi u kalendaru ATP-a i igra se na travi, pripremni je za VImbldon, na kojem je Federer osvojih rekordnih sedam titula, a prethodne dve godine izgubio u finalu od Novaka Djokovića. Podseća se i da je 34-godišnji Federer ranije izjavio da će o penzionisanju razmisliti tek 2017. godine, pod uslovom da ga zdravlje posluži. Federer trenutno učestvuje na završnom Mastersu u Londonu, u grupi je ostvario tri pobede (Berdih, Djoković, Nišikori) i u polufinalu čeka pobednika duela između Stana Vavrinke i Endija Mareja.

15:29 - Treći poraz Zimonjića i Matkovskog u Londonu Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Poljak Marćin Matkoviski izgubili su danas i treći meč na završnom ATP turniru u Londonu. Zimonjić i Matkovski su izgubili od Hrvata Ivana Dodiga i Marsela Mela iz Brazila sa 1:2, po setovima 3:6, 7:5, 10:6. Srpsko-poljski dubl je tako završni masters u Londonu završio bez pobede, pošto je poražen i od francuskih igrača Nikolasa Maua i Pjera Uga Erbera, kao i od holandsko-rumunskog para Žan Žlijen Rojer-Orija Tekau.

15:10 - Benites: Benzema je u ekipi za derbi sa Barselonom Trener Real Madrida Rafael Benites rekao je danas da će fudbaler Karim Benzema biti u ekipi za predstojeći "el klasiko" sa Barselonom i dodao da nije u sukobu sa iskusnim igračima svog kluba. Benzema nije u timu od prošlog meseca, zbog povrede tetive koju je zadobio igrajući za reprezentaciju Francuske. Takođe, Benzema je u centru pažnje i zbog ucenjivanja saigrača iz reprezentacije Matjea Valbuene ukradenim intimnim video snimkom. Benzema je u sklopu istrage jednu noć proveo u zatvoru. "Benzema je u ekipi, trenirao je dobro, igrao je dobro. Izvešćemo najjači tim jer igramo protiv Barselone. To će biti tek drugi put da imamo sve igrače na raspolaganju. Svi su tu i velika je konkurencija", rekao je Benites, preneli su britanski mediji. Benites je negirao da se ne slaže sa iskunijim igračima i rekao da je priča o sukobu sa Marselom, Serhijom Ramosom i Kristijanom Ronaldom o stilu igre "potpuno lažna". "Barselona stalno menja (stil igre) u zavisnosti ko im je protivnik. Real je tim koji mora da napada, koji mora da postiže golove i to ćemo i da radimo", rekao je Benites. Veliki derbi Reala i Barselone, 171. "el klasiko", igraće se u subotu od 18.15 na Santjago Bernabeu u Madridu. Aktuelni šampion Barselona na prvom mestu na tabeli ima tri boda prednosti nad Realom.

14:55 - Murinjo: Nema potrebe za čišćenjem svlačionice Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je danas da njegova ekipa može da završi sezonu među četiri najbolje u Premijer ligi i dodao da nema potrebe niti za pojačanjima niti za "čišćenjem" slvačionice u zimskom prelaznom roku. Čelsi, posle 12 odigranih kola, ima samo tri pobede i čak sedam poraza i nalazi se na 16. mestu sa 11 bodova. Aktuelni šampion Premijer lige ima 15 bodova manje od Mančester sitija i Arsenala. "Uveren sam da ćemo biti među četiri najbolje ekipe. Neću zahtevati nikakve promene u januaru. Zadovoljan sam igračima, dobar sam sa njima. Nije potrebno 'čišćenje' svlačionice kao što neki kažu i ne treba kupovati igrače u januaru", rekao je Morinjo za britanske medije. On je naveo ima puno poverenje u igrače koji su prošle sezone osvojili titulu, ali je i dodao da i dalje ima puno poverenje vlasnika kluba Romana Abramoviča. "Bili smo šampioni pre četiri meseca, ne pre 10 godina. Trener je isti, igrači su isti, sve je u suštini isto. Postoji poverenje i postoje razlozi za to", rekao je Morinjo. Čelsi u 13. kolu Premijer lige dočekuje Norič. Ta utakmica je na programu sutra od 13.45. 14:15 - Platini se žalio Sudu za sportsku arbitražu zbog suspenzije Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini žalio se danas Sudu za sportsku arbitražu (CAS) na suspenziju od 90 dana. Platini je prošle nedelje pokušao i u Žalbenom komitetu Međunarodne fudbalske federacije (Fifa), ali je žalba odbijena, što je obustavilo njegovu kandidaturu za predsednika Fifa, na izborima 26. februara naredne godine. Platinijevom pravnom timu potrebna je saradnja sa Fifom kako bi se slučaj ubrzao. "Uvereni smo da će CAS vrlo brzo doneti odluku, s obzirom šta je u pitanju", navodi se u saopštenju. ; Platini i odlazeći predsednik Fife Sep Blater suspendovani su na po 90 dana zbog istrage o "nelojalnoj isplati" od dva miliona dolara, koliko je 79-godišnji Švajcarac platio bivšem francuskom fudbaleru za konsultantske poslove. Očekuje se da će se Blater i Platini u decembru pojaviti pred sudijom Etičkog komiteta Fife Joakimom Ekertom. Takođe i državni tužilac Švajcarske pokrenuo je krivičnu istragu protiv Blatera i ispitao je Platinija zbog sumnji na malverzacije novcem Fifa.

13:30 - Terzić: Spadamo u red najboljih ekipa na svetu Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da njegova ekipa sa osvojene tri medalje sigurno spada u red najboljih na svetu u ovoj godini. "Devojke zaslužuju veliko priznanje za sve što su pružile tokom ove sezone. Sa osvojene tri medalje na tri velika takmičenja sigurno spadaju u red najboljih ekipa na svetu u ovoj godini, bez obzira o kom sportu se radi", rekao je Terzić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije. Terzić je naveo da je iza ženske reprezentacije Srbije verovatno najteža i najzahtevnija sezona, a potom je i podsetio kako je ona izgledala. "Bez obzira što smo na prve Evropske igre u Bakuu otišli u kombinovanom sastavu, bez nekoliko iskusnih igračica, naša želja je bila da se vratimo sa medaljom. Uz kvalitetnu i konstantnu igru tokom celog turnira uspeli smo u tome – osvojena je bronzana medalja", rekao je Terzić. On je kazao da je nacionalna selekcija Svetski Gran Pri odigrala bez ambicija da se nađe na Finalnom turniru, jer bi u tom slučaju imala vrlo malo vremena da se pripremi za najvažnije takmičenje u sezoni – Svetski Kup u Japanu. "Svetski Kup je ujedno bio i prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Posle startnog poraza od Kine, nanizali smo deset pobeda i završili takmičenje na drugom mestu. Srbija je posle pobede nad Argentinom u poslednjem kolu postala prva reprezentacija koja je obezbedila plasman u Rio, uz Brazil kao domaćina", rekao je Terzić. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je sezonu zatvorila Evropskim prvenstvom u Holandiji i Belgiji, na kojem je osvojena još jedna medalja. "Primetan je bio umor kod devojaka, tako da smo EP odigrali za nijansu slabije od Svetskog Kupa. No, i pored toga, osvojena je bronzana medalja, uz pet pobeda i samo jedan poraz od prvaka Evrope, Rusije", rekao je Terzić.

12:40 - Krojf: Pobediću rak Legenda svetskog fudbala, Johan Krojf, uveren je da će pobediti opaku bolest. Naime, njemu je prošlog meseca dijagnostifikovan karcinom pluća. "Uveren sam da će sve biti u redu. Osećam se dobro, nemam problema. Moj stav je da mi je hemoterapija prijatelj jer je tu da ubije rak", rekao je Krojf.

12:00 - Bugari dopingovani, ostali bez OI 2016. Međunarodna federacija dizanja tegova (IWF) isključila je Bugarsku sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine zbog dopinga.Izvršni komitet IWF kaznio je Bugarsku pošto je 11 dizača tegova bilo pozitivno na anabolički steroid stanozolol, u martu u trening kampu u Tbilisiju. Bugarska je 2008. godine povukla sa Olimpijskih igara u Pekingu svoju reprezentaciju u dizanju tegova zbog brojnih doping slučajeva. IWF je saopštio i da je povukao jednu kvotu za rumunske takmičare zbog kršenja pravila o dopingu, kao i da je iz međunarodnih takmičenja isključio Honduras, Panamu, Gvatemalu, Sijera Leone i Tadžikistan zbog kršenja pojedinih pravila.

11:15 - Bah: Rusija napravila prve korake u reformama anti-doping programa Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je danas da je obavešten o "veoma važnim prvim koracima" Rusije u reformi anti-doping progama, posle suspenzije Atletskog saveza Rusije zbog optužbi o sistemskom dopingu sportista. Bah je danas razgovarao sa predsednikom Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandrom Žukovim, koji ga je upoznao sa preduzetim merama za kažnjavanje dopingovanih sportista. "Ovi važni koraci uključuju obnavljanje, dovođenje novih ljudi i nove istrage", rekao je Bah u Pragu, na sastanku Evropskih olimpijskih komiteta. Bah je naveo planove za obavljanje doping testova nezavisno od sportskih organizacija, uključujući predloge Svetske anti-doping agencije da osnuje nove jedinice za testiranje i prikupljanje podataka, ali i da sve kazne izriče Sud za sportsku arbitražu.

10:20 - Mutko: Neće biti tragedija ako ruski atletičari propuste SP u Portlandu Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je danas da će odsustvo sa Svetskog dvoranskog prvenstva u SAD ruskim atletičarima pomoći da se bolje pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Međunarodna atletska federacija (IAAF) je prošlog petka na neodređeno vreme suspendovala Atletski savez Rusije iz svih takmičenja posle izveštaja Svetske anti-doping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingu sportista. Svetsko dvoransko prvenstvo održaće se od 17. do 20. marta naredne godine u Portlandu u SAD, a inspektori IAAF će 27. marta objaviti svoj prvi izveštaj o anti-doping reformama u Atletskom savezu Rusije. "Najverovatnije ćemo propustiti Svetsko dvoransko prvenstvo jer će izveštaj biti podnet sedam dana po završetku tog takmičenja. Nećemo otići u SAD, ali zbog čega nam je potrebno to takmičenje? Mnogi kvalitetni atletičari se tamo neće takmičiti", rekao je Mutko agenciji TAS. "Ako i propustimo Svetsko dvoransko prvenstvo, to neće biti tragedija. Iskoristićemo odsustvo da se što bolje pripremimo za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru", dodao je Mutko. Mutko je ponovio da očekuje da će se reforme u Atletskom savezu Rusije sprovesti za dva do tri meseca.

09:30 - Milojević: Neće nas zavarati forma Olimpije, debituje Kaba Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević uoči gostovanja Olimpija rekao je da njegovu ekipu neće zavarati loša forma slovenačkog tima. Ljubljančani su u seriji od četiri uzastopna poraza, nakon što su u petom kolu priredili veliko izennađenje pobedom protiv Crvene zvezde u Pioniru. "Teška utakmica je pred nama. Olimpija je kvalitetna ekipa koja je ove sezone pružila nekoliko odličnih partija. Trenutno nisu u najboljoj formi, ali nas to svakako neće zavarati. Igrački kvalitet im daje za pravo da budu favoriti u velikom broju mečeva i konkurenti su nam u borbi za plej-of. Potrebno je da u meč uđemo rasterećeni i da uz veliku dozu agresivnosti pokušamo da pobedimo", izjavio je MIlojević za klupski sajt. On je dodao da će protiv Olimpije debitovati oporavljeni mladi Francuz Alfa Kaba. Utakmica 10. kola ABA lige između Olimpije i Mega Leksa igra se sutra od 17 sati u dvorani Stožice.

08:40 - Venger: Fudbal nije imun na doping Menadžer Arsenala, Arsen Venger, smatra da su doping kontrole u fudbalu veoma površne i da su neophodne znatno ozbiljnije. "Otvoren sam za razgovore sa FA. Želim dublje, jače doping testove jer su trenutni površni. Moramo rešiti taj problem. Vidimo problem u atletici, imamo taj problem u biciklizmu, a onda naivno mislimo da je fudbal imun na to. Kada uhvate čoveka on mora biti kažnjen, kao i klub. Malo je neodgovorno misliti da nemamo problema s tim u fudbalu", rekao je francuski stručnjak. Venger smatra da test urina nije dovoljan i da je neophodno testiranje krvi kao i u drugim sportovima.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE