Foto: Zorana Jevtić

Predsednik NUNS upozorava javnost

VUKAŠIN OBRADOVIĆ: Napad SNS na Olju je zapravo pritisak na javni servis!

Vukašin Obradović, predsednik NUNS, kaže da je napad SNS na urednicu RTS Oliveru Kovačević direktan pritisak na javni servis i da informativna služba SNS samo pokazuje duboko nerazumevanje šta znači sloboda medija.

Politika
> 00:00h

"Ovakvo reagovanje na izjavu Olivere Kovačević zapravo je pritisak na javni servis. Olivera Kovačević ima pravo da kao novinar javnog servisa iznosi svoje stavove koji jednostavno nisu stavovi kuće u kojoj radi. Mislim da je saopštenje SNS potpuno deplasirano i informativna služba SNS samo pokazuje duboko nerazumevanje šta znači sloboda medija i šta znači sloboda mišljenja", kaže Obradović za Kurir.

Olivera Kovačević, Foto: Damir Dervišagić

Olivera Kovačević je izjavila da "bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira".

Vladajućoj stranci je očigledno zasmetala i emisija Olivere Kovačević, najavljena za večeras u 21 čas, a tema je upravo sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane! U nedostatku agrumenata SNS se pita kolika je "zarada novinarke RTS-a"!

Podsećamo, vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, glavni urednikMilan Lađević i odgovorni urednik Marija Kordić pozvani su na saslušanje zbog navodnog izazivanja panike i nereda. Ovakvim pritiscima i zastrašivanjem, vlast na nečuven način pokušava kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe, Aleksandra Rodića, kao i svih urednika i novinara naše medijske kuće.