Foto: Dado Đilas

Predsednik Vlade CG

MILO ĐUKANOVIĆ: U odličnim sam odnosima sa Marovićem, uskoro biramo njegovog naslednika!

Boraveći u radnoj poseti Nikšiću predsednik vlade Milo Đukanović je kazao da sve strukture Demokratske partije socijalista rade nesmetano, bez obzira na nedavno hapšenje Svetozara Marovića.

Crna Gora
> 10:54h

Što se tiče Političkog saveta Đukanović je rekao da je to novo telo koje treba da da „finu glazuru“ politici DPS-a u narednom periodu. Pošto je Marović kao predsednik tog Saveta trebalo da predloži članove Đukanović je kazao da će videti šta će u narednom periodu preduzeti vezano za koncipiranje sastava.

Na prvoj sednici Glavnog odbora DPS-a biće razmatrano pitanje vezano za politički savet i ko će u narednom periodu biti na njegovom čelu. Na pitanje novinara u kakvim je odnosima bio sa Marovićem u poslednje vreme Đukanović je kazao u odličnim, kao i sve ovo vreme.

Iako se istog dana, kada je Marović uhapšen, čuo telefonom sa potpredsednikm SAD Džozefom Bajdenom Đukanović je kazao da nije bilo razgovora o hapšenju predsednika Političkog saveta DPS.

"Razgovarao sam pre svega o pozivu Crne Gore za članstvo u NATO, odgovornostima koje Crna Gora na taj način preuzima za dalje učvršćivanje stabilnosti regiona i za ono što ćemo uskoro kao punopravna članica trebati da preuzmemo na planu globalne stabilnosti“, kazao je predsjednik Vlade.

Što se tiče novih protesta Demokratskog fronta i njihove najave da će ponovo razapeti šator Đukanović je kazao da se DF opredelio za destrukciju ne samo prema Vladi, već i prema državi i demokratskim institucijama.

"To nije novo opredeljenje i to je nešto što traje u kontinuitetu. Pogledajte slike iz '98.godine, pa slike uoči 2006, pa danas, videćete da su u pitanju ista lica, iste parole i politika. Sve ovo zajedno pokušava da vrti točak istorije unatrag a to je nemoguće“, poručio je Đukanović.

(Vijesti.me)