Foto: Instagram

Učite od iskusnih

EVO KAKO TO RADE POZNATI: 8 trikova za poziranje na Instagramu

Većinu stvari koje radimo, bilo da je u pitanju kafenisanje, ili popodnevno uživanje u restoranu, skoro da ne može da prođe bez jedne Instagram fotke.

Pop kultura
> 00:00h

Shodno činjenici ova društevna mreža postala je svojevrsni foto-dnevnik, koji dokumentuje sve naše slatke, hedonističke doživljaje. Naše aktivnosti na Instagramu povećavaju se sa dolaskom praznika, a ako želite da postanete baš profi prilikom poziranja, donosimo vam kratak vodič od osam pravila kojima bi trebalo da se rukovodite.

1. Lice ka telefonu - Izdužite vrat i izvucite bradu napred. Možda će vam ova poza izgledati neprirodno, ali tako će vaše lice izgledati mršavije.

2. Ne skrivajte kosu - Nikada nemojte stavljati kosu iza ušiju, otpustite bar jednu stranu kose. Tako će vaše jagodice izgledati bolje.

3. Pronađite svoj bolji profil - Trebalo bi da znate koji profil vam se bolje slika i uvek okrećite tu stranu lica ka fotoaparatu.

4. Razbarušite kosu - Frizure koje ističu volumen vaše kose mnogo se bolje fotografišu nego ravna kosa. Slobodno je razbašurite i dobri rezultati neće izostati.

Foto Profimedia

5. Pronađite dobro svetlo - Svi znamo da je prirodno svetlo najbolje za fotografije, ali nam u večernjim satima nije dostupno. Zbog toga obratite pažnju na rasvetu koja bi trebalo da bude meka. Izbegavajte da stojite pored izvora svetla.

6. Obratite pažnju na makeup - Ne preterujte sa puderom, birajte rumenilo koje najviše odgovara vašem tenu i naglasite svoje usne. Trebalo bi da znate da se mat i tamni karmini slikaju lošije od nežnih sjajeva.

7. Blagi smešak - Nema potrebe da izgovarate cheese kada se slikate, ali blagi smešak je uvek poželjan. Potrudite se da on bude iskren, jer kez nikad nije dobra opcija.

8. Izbegavajte crno vino i koktele - Usne ili zubi obojeni crnim vinom ili koktelom neće izgledati sjajno na fotografijama, zato obratite pažnju kada sledeći put naručujete piće pre fotografisanja.

Foto Shutterstock

(injournal.rs)