Foto: Aleksandar Jovanović

Zločin u Požarevcu

REŠEN ZLOČIN: Ubio prvog komšiju pred trudnom ženom

Policija posle 42 dana uhapsila Toplicu Ž. (53) iz Prugova zbog sumnje da je krajem januara iz lovačke puške ubio Darka Petrovića (35)

Crna Hronika
> 00:00h

POŽAREVAC - Toplica Ž. (53) iz Prugova kod Požarevca uhapšen je zbog sumnje da je iz lovačke puške ubio Darka Petrovića (35) na kućnom pragu 30. januara, i to naočigled Darkove trudne žene i oca. - Toplica je uhapšen u njegovoj kući. Interesantno je to što je on prvi komšija ubijenog mladića - rekao nam je izvor blizak istrazi. Pogođen u srce Podsetimo, Petrović je ubijen 30. januara oko ponoći, kad je izašao u dvorište da donese drva. On je pre toga bio na večeri kod oca, s trudnom suprugom.

- Napadač je iz mraka pozvao Darka, a potom zapucao na njega iz zadnjeg dela dvorišta. Nesrećnog mladića upucao je s dva metka iz lovačke puške. Dve sačme pogodile su Petrovića u srce, a ostale u rame i ruku. Iako su supruga i otac nastradalog odmah istrčali napolje i pokušali da mu pomognu, on je od posledica ranjavanja odmah izdahnuo - ispričao je ranije naš izvor. Prema rečima našeg izvora, već tad se sumnjalo da je reč o nekome ko je nesrećnom Petroviću bio poznat. - Sumnjivo je bilo to što je on krenuo ka ubici. Interesantno je i to što nijedna od kamera koje se nalaze na obližnjim kućama nije snimila napad - dodao je naš sagovornik i nastavio: - Komšije nastradalog ispričale su da je put između Petrovićeve kuće i groblja bio pregrađen betonskim blokovima, te da sumnjaju da je ubica pobegao ka groblju - zaključio je izvor Kurira. Uhapšeni je odranije poznat policiji i već je robijao zbog ubistva mladića iz istog sela. Pokojni Petrović je takođe imao policijski dosije. Ima sina iz prvog braka

- Robijao je zbog razbojništva. Prošle godine bio je hapšen zbog navodnog tipovanja jednog požarevačkog biznismena, ali je pušten na slobodu - ispričao je naš sagovornik. Osim trudne supruge, Darko Petrović ima brata i sestru, koji rade u inostranstvu. Iz prethodnog braka ima sina.

Komšije SUPRUGA U BOLNICI Komšije porodice Petrović juče nisu želele da komentarišu hapšenje ubice. - Nismo čuli ništa o tome. Ne znamo gde je Darkova porodica, čuli smo da mu je supruga u Beogradu u bolnici - bilo je sve što su ispričale komšije.

Kako je pao ZNAO KUDA DA BEŽI Ubijeni Darko prišao napadaču u mraku, pretpostavljalo se da ga je poznavao Ubica poznavao teren, znao kuda da beži i izbegao sigurnosne kamere po selu Osumnjičeni za ubistvo odranije je poznat policiji