Foto: Printscreen FB

Nestao po dolasku policije

AKO VIDITE OVOG ČOVEKA ODMAH ZOVITE POLICIJU: MUP intenzivno traga za Nebojšom Rojkom iz Borče!

Policija je odvela Igora Rojka na ispitivanje,a tada je njegov mlađi brat Nebojša pobegao. Policija intenzivno traga za Rojkom kako bi ga ispitala i prikupila dodatne informacije o ubitsvu Jelene Krsmanović. Mole se svi koji ga vide da nazovu policiju

Crna Hronika
> 00:00h

Jake snage policije danas su ušle u dvorište porodice Rojko u naselju Crvenka, koje se nalazi samo nekoliko stotina metara od mesta ubistva pevačice Jelene Marjanović Krsmanović. Oni su na saslušanje odveli Igora, a tragaju za mlađim bratom Nebojšom Rojkom, zvanim Vihor.

- Oko podneva je u dvorište upalo mnogo policajaca. Odmah su pitali za Igora i rekli da mora da pođe sa njima. Nisu nikom ništa objašnjavali. Prevrnuli su sve što su mogli, kuću, tavan, šupu... Tražili su ne znam ni sam šta, a onda, zajedno sa još usnulim Igorom, otišli. Mlađi, Vihor, nestao je i ne znamo gde je, izjavio je za Večernje novosti Franc Rojko iz Crvenke, u čiju je kuću danas, sat i po pre nego što je Jelena Marjanović sahranjena na groblju Zbeg, došla policija i, nakon pretresa, iz nje odvela njegovog starijeg sina Igora Rojka na ispitivanje, kako bi bio saslušan u vezi sa ubistvom pevačice. On je u policijsku stanicu odveden u svojstvu građanina i zasada nije osumnjičen.

Franc Rojko:, Foto: Aleksandar Jovanović

Policija, međutim, intenzivno traga za Igorovim mlađim bratom Nebojšom, poznatijim pod nadimkom Vihor, koji je u bekstvu. Kako se nezvanično saznaje, istražni organi u kući Rojkovih tražili su oružje kojim je počinjen zločin, ali i još neke tragove. Inače, braća Rojko odavno su poznati policiji, zbog raznih krivičnih dela, pre svega krađa i razbojništava, zbog čega su bili i u zatvoru.

Franc Rojko kaže da ga nije iznenadio dolazak policije.

- Oba moja sina imali su probleme sa zakonom i policija je zato i ranije dolazila u našu kuću. Mi slabo i komuniciramo. Njih dvojica su umeli sve da nas maltretiraju. Sada pričaju samo sa majkom, a od mene traže pare - kaže Franc. Nesrećni otac kaže da sinove nije vaspitavao da budu problematični, ali... - Celog života sam pošteno radio, i dan i noć. Bio sam vozač u GSP i sad sam u penziji, koja nije mala. Supruga još radi. Dakle, nas dvoje imamo više nego solidne prihode da možemo lepo da živimo. Ali, imamo dvojicu sinova, koji nigde ne rade. Zato su i otišli u kriminal, pa i u probleme sa drogom - priča otac. Ipak, Franc Rojko naglašava da ne veruje da je bilo koji od njegovih sinova ubio pevačicu ili bio saučesnik u monstruoznom događaju:

- Oni su moji sinovi i tačno je da su problematični. To zna i ceo komšiluk. Ipak, ne verujem da je ijedan od mojih sinova nekog mogao da ubije. Pa, kad bih znao da je tako, svojim rukama bih ga zadavio! Inače, policija i nadležni istražni organi i dalje intenzivno rade na rasvetljavanju ubistva pevačice Jelene Marjanović, čije je beživotno telo pronađeno za vikend na dolmi u Borči, nepunih 200 metara od kuće porodice Rojko. I danas su, na mestu gde je njeno telo nađeno, policijski inspektori i forenzičari pregledali iznova mesto ubistva i tragali za mogućim novim dokazima.

Jelena Marjanović sahranjena je danas na groblju Zbeg.

(KURIR TV) UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Igor R. pušten iz policije, traga se za njegovim bratom!

POSLEDNJI ISPRAĆAJ: Ubijena pevačica Jelena Marjanović sahranjena u belom kovčegu

(KURIR TV) SASLUŠANA I NADA TOPČAGIĆ: Policija na tragu ubice Jelene Marjanović?

EKSKLUZIVNO Zoran Marjanović: Još ne smem da pričam o Jeleninom ubistvu!

POSLEDNJA 24 SATA KLJUČNA ZA UBISTVO PEVAČICE Policija uspela da izoluje DNK, SMS poruke glavni trag

JELENINA SESTRA: Policija je na tragu ubici!

NOVI DETALJI ISTRAGE: DNK ispod noktiju pevačice neupotrebljiv