Foto: Policija Misuri

Univerzitet pokrenuo istragu

KURIR ZOVE AMERIKU: Profesori naterali devojku da optuži Srbina za silovanje

Naš univerzitet je veoma sigurno mesto i studenti nas često podsećaju koliko se komforno i bezbedno osećaju ovde, rekao je portparol Univerziteta Druri Majk Braders

Crna Hronika
> 13:30h

BEOGRAD/SPRINGFILD - Rukovodstvo univerziteta u Springfildu, u američkoj državi Misuri, nagovorilo je studentkinju da optuži Beograđanina Marka Boškovića (24) da ju je silovao, saznaje Kurir. Portparol Univerziteta Druri Majk Braders za Kurir kaže da je Odeljenje za sigurnost i bezbednost saznalo za silovanje u kampusu 10. maja i da su oni rekli studentkinji da sve prijavi policiji.

- Univerzitet sarađuje s policijom. Po federalnom zakonu, mi smo obavezni da pokrenemo svoju istragu, koja je paralelna s policijskom. Trudimo se da je završimo u roku od 60 dana. Bošković je diplomirani student ovog univerziteta.

Radio je kao pomoćnik trenera, polovinu radnog vremena. Do okončanja istrage je suspendovan i neće primati platu. Naš univerzitet je veoma sigurno mesto i studenti nas često podsećaju koliko se komforno i bezbedno osećaju ovde - dodao je Braders. J. I.