Foto: Kurir

Lepa sportska manifestacija

JESTE LI ZA ŠAH: Velika simultanka na Kalemegdanu, Trgu Nikole Pašića i Tašmajdanskom parku

Ljubitelji šaha, od predškolaca do penzionera, imaće priliku da odmere snage sa najboljim srpskim velemajstorima, poput Alise Marić, Ivana Ivaniševića, Branka Damjanovića, Miloša Perunovića, Marije Rakić i Irine Čoljuškine

Ostali sportovi
> 00:50h
BEOGRAD - Šahovski savez Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, organizuje manifestaciju pod nazivom Simultanka na otvorenom koju će izvoditi naši poznati šahisti, velemajstori, internacionalni majstori i majstori.
Ova veoma značajna tradicionalna, kulturna, turistička i sportska manifestacija, održaće na Kalemegdanu, Trgu Nikole Pašića i Tašmajdanskom parku u nedelju, 5. juna 2016. godine sa početkom u 11 sati.
Sa prošlogodišnje simultanke na Kalemegdanu
Ljubitelji šaha, od predškolaca do penzionera, imaće priliku da odmere snage sa najboljim srpskim velemajstorima, poput Alise Marić, Ivana Ivaniševića, Branka Damjanovića, Miloša Perunovića, Marije Rakić i Irine Čoljuškine.
Ove godine, partije na Kalemegdanu biće posvećene Udruženju pacijenata Srbije obolelih od raka prostate, u znak podrške članovima udruženja koji se bore za nove terapije koje će im obezbediti unapređenje lečenja i bolji kvalitet života.
Svi ljubitelji šaha koji žele i da aktivno učestvuje na sumulatanci potrebno je da donesu kompletnu šahovsku garnituru (tablu i figure).