Foto: Printscreen/YouTube

Pronašli zastavu ISIS

ID PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD U NEMAČKOJ: Poslata poruka slična onoj posle napada u Nici!

Sedamnaestogodišnji Avganistanac koji je napao putnike u vozu u Nemačkoj sekirom i nožem, vikao je tokom napada "Alahu akbar" (Bog je veliki) izjavio je danas bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman.

Planeta
> 12:54h

Herman je rekao da su istražitelji prilikom pretrage sobe napadača, koga je policija ubila prilikom bekstva, takođe našli rukom naslikanu zastavu Islamske države.

Mediji javljaju da je u međuvremenu Islamska država preuzela odgovornost za ovaj napad. Navodi se da je poruka koju je ID poslala slična onoj posle napada u Nici. ID je naime saopštila da je njen vojnik "samo odgovorio na poziv da se udari na zemlje koje su članice koalicije koja ratuje protiv Islamske države".

Avganistanac je došao pre dve godine u Nemačku kao maloletnik bez pratnje i u martu je podneo zahtev za azil, rekao je Herman televiziji ZDF.

Živeo je u domu za tinejdžere izbeglice do pre dve nedelje kada je smešten u hraniteljsku porodicu. Dve žrtve napada, članovi jedne porodice kineskih turista nalaze nalaze se u kritičnom stanju.

Napad se odigrao u ponedeljak oko 21.15 sati u vozu koji saobraća između Trojhlingena i Vircburga.

"Ubrzo po dolasku u Vircburg, muškarac je sekirom i nožem napao putnike. Tri osobe su teško povređene, a još nekoliko lakše.

(EPK/Tanjug)