Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Išinbajeva razočarana odlukom Atletske federacije

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Fudbal
> 00:00h

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Zlatorog neće igrati u Jadranskoj ligi sledeće sezone Košarkaški vicešampion Slovenije, Zlatorog saopštio je danas da sledeće sezone neće igrati u Jadranskoj ligi zbog nedostatka novca.Zlatorog je dobio poziv da učestvuje u ligi kada su Olimpija i Helios odustali, a danas je saopštio da je posle analize budžeta odustao od učešća jer ne bi mogao dostojno da se takmiči protiv timova "čije su finansijske mogućnosti mnogo veće" od njihovih."Pre nego što smo doneli konačnu odluku, obratili smo se našem glavnom sponzoru, Pivovarni Laško, ali pošto smo sa njima već potpisali čvrst, dugoročni i za slovenačke uslove svakako impresivan ugovor do 2018, nismo mogli da dobijemo dodatna sredstva", navodi se u saopštenju.Uprava je navela da je razmišljala da se ipak upusti u regionalno takmičenj, ali da je na kraju odlučila da se posveti razvoju i promociji mladih igrača kroz domaća takmičenja."Uprava kluba se nada da će dobar rad rezultirati dodatnim sredstvima i da ćemo moći da igramo ABA ligu u narednim sezonama", navodi se u saopštenju.Primenom nacionalnog koeficijenta, sledeće države za prijem novih klubova u regionalnoj ligi su Bosna i Hercegovina i Makedonija.

18:36 - Laurentis: Iguain nema poštovanja prema Napulju Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis oštro je odgovorio Gonsalu Iguainu, rekavši da ovaj fudbaler nema poštovanja prema Napulju. Iguain je u četvrtak na konferenciji za novinare kritički govorio o De Laurentisu, rekavši da je ovaj filmski producent glavni krivac što je prešao iz Napolija u Juventus za 90 miliona evra, i dodao da nije mogao da provede "još jedan minut" sa prvim čovekom Napolitanaca. "Pročitao sam šta je Iguain rekao na konferenciji za novinare Juventusa i želim da odgovorim samo na deo u kome kaže da sam ja glavni krivac što je rešio da im se priključi", naveo je De Laurentis u dugačkom odgovoru. Predsednik Napolija kazao je da je argentinski fudbaler "lažna osoba ili odličan glumac". "Ako gospodina Iguaina toliko nervira moje prisustvo, zašto mu je trebalo toliko godina da to shvati, osim ako nije lažna osoba ili odličan glumac. Ne bih isključio mogućnost da je ovo drugo u pitanju, ja razumem glumce. Provodili smo mnogo vremena zajedno, čak i nedavno. Uveravam vas da je Gonsalo uvek bio vrlo miran i nije pokazivao znake netolerancije prema meni. To mogu da potvrde i ljudi koji su bili sa nama", kazao je De Laurentis. "Kako to da nije pokazivao nijedan znak nestrpljenja prema meni kada smo prošle godine pregovarali o obnavljanju njegovog ugovora. Da ga je moje prisustvo toliko nerviralo, ne bi provodio sate sa mnom razgovarajući o novcu, o mnogo novca, sa velikim interesovanjem", navo je on. Predsednik Napolija optužio je i igračevog agenta. "Ima li njegov agent bar malo srama kad može da kaže da tim u kome je Iguain igrao, koji mu je pomogao da postigne 38 golova u sezoni, nije dovoljno dobar", napisao je Laurentis. On je svoje saopštenje završio slikovito. "Pokušaj da objasni svoj odlazak tako što krivi mene je nepoštovanje prema ljudima Napulja. Da je Iguain čitao istoriju Napulja, otkrio bi da je ovaj grad jedini oterao Naciste, čak i pre dolaska Amerikanaca. Ovaj grad je bio slobodan kada su oni došli. Ove ljude možeš da izdaš samo ako nemaš srama", napisao je Laurentis, uz dodatak blago vulgarnim rečnikom da ne treba sebi previše da dozvoljava.

18:06 - Marić: Komplikovana utakmica u Ivanjici Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić izjavio je da će mu predstojeće gostovanje Javoru, u okviru drugog kola Super lige Srbije, pomoći da sagleda realne mogućnosti svoje ekipe. "Posle odlaganja susreta sa Vojvodinom, dobili smo sedam dana da popravimo fizičku spremu i uigramo se. Imamo dosta novih, ali kvalitetnih igrača, pa će trebati vremena da napravimo takmičarsku celinu. Tek posle Ivanjice imaću jasniju sliku o našim, ali i mogućnostima rivala", rekao je Marić. On je izrazio očekivanje da će u "teškom i komplikovanom" duelu njegov tim biti na nivou zadatka. "Domaćin ima visok nivo samopouzdanja, posle dva gola na strani i osvojenog boda. Tu su i kvalitetni pojedinci, poput Darka Bjedova ili Husnidina Gafurova. Znam sastav koji će im se suprotstaviti, vežbali smo i ofanzivnu i defanzivnu strategiju", naveo je Marić. Trener Novopazaraca istakao je da nije nezadovoljan urađenim u dosadašnjem delu prelaznog roka, ali da je i dalje "otvoren konkurs" za nekoliko pozicija u timu. "Mislim da imamo relativno mali broj igrača, ali raduje me da smo podigli nivo kvaliteta. Enver Alivodić, Nikola Dimitrijević, Aleksandar Đoković ili Darko Stanojević jaki su individualci, ali potrebna je i veća mogućnost reakcije sa klupe", ocenio je Marić. "Utisak je da nam nedostaje još jedan polušpic, možda i napadač, ali sa igračima koje imamo otvaraju se i druge mogućnosti. Ipak, takmičenje najbolje ukaže na mane", dodao je on. Pazarci će biti oslabljeni neigranjem Stanojevića, koji nije stekao pravo nastupa, dok će nedovoljno spremni Jovica Vasilić, Miljan Mutavdžić i Miloš Lepović konkurisati za sastav. Utakmica između Javora i Novog Pazara igraće se u subotu od 19.00 u Ivanjici.

17:33 - Fudbaler Noriča optužen zbog kladjenja Napadač Noriča Kajl Laferti optužen je za nesportsko ponašanje zbog klađenja, saopštio je Fudbalski savez Engleske (FA). Laferti se navodno 20. februara ove godine kladio, iako FA zabranjuje klađenje "na rezultat, tok, ponašanje ili bilo koji drugi vid fudbalske utakmice ili takmičenja". Laferti ima rok od sedam dana da odgovori na optužbu.

17:16 - Sampaoli ipak odbio mesto selektora Argentine Trener fudbalskog kluba Sevilja Horhe Sampaoli rekao je da je odbio ponudu da preuzme reprezentaciju Argentine. "Imao sam poziv predsednika Fudbalskog saveza Argentine, ali bi bilo neodgovorno da napustim Sevilju", rekao je Sampaoli za sajt tog španskog kluba. Sampaoli je preuzeo Sevilju prošlog meseca, a brojni svetski mediji su u medjuvremenu prenosili da bi on mogao da preuzme Argentinu. Ipak, ostao je u Sevilji, u kojoj je zamenio Unaja Emerija, koji je preuzeo Pari Sen Žermen. Sampaoli je 2015. vodio reprezentaciju Čilea do trofeja u Kupu Amerike. Argentina je ostala bez selektora od kako se Herardo Martino povukao ranije ovog meseca, posle poraza u drugom uzastopnom finalu Kopa Amerike.

17:00 - Marko Simonovski se vratio u MZT Skoplje Makedonski košarkaški reprezentativac Marko Simonovski u narednoj sezoni će ponovo nositi dres MZT Skoplje, objavio je danas makedonski košarkaški šampion. Dvadesesedmogodišnji bek šuter (191 centimetar) je za MZT igrao u sezoni 2014/2015, ;kada je u ABA ligi imao prosek od 7,8 poena I 2,2 skoka, dok je u ;prethodnoj sezoni nastupao za košarkašku klub Kumanovo.Prethodno je igrao za makedonske klubove Vardar, Rabotnički i Feni industri i za austrijski klub Arkadija lajons.Simonovski je četvrti košarkaš koji je potpisao za MZT u letnjem prelaznom roku, nakon holandskog reeprezentazivca Šarlona Klofa, Amerikanca Džoša Skota i Srbina Djordja Drenovca, koji je produžio ugovor za jednu godinu.

16:47 - Sevilja pobedila Barselonu i dovela Vijeta na pozajmicu Španski fudbalski klub i trostruki uzastopni osvajač Lige Evrope Sevilja pobedila je Barselonu i dovela na pozajmicu argentinskog napadača Lusijana Vijeta. Fudbaler madridskog Atletika prošao je lekarske preglede u Sevilji i narednih godinu dana nosiće dres kluba iz Andaluzije. Vijeto (22) je prošlog leta došao u Atletiko kao veliko pojačanje iz Viljareala za 20 miliona evra, ali nije uspeo da opravda velika očekivanja. Sevilja će na kraju sezone imati opciju da otkupi kompletan ugovor bivšeg fudbalera Rasinga.

16:31 - Barselona prodala Adrijana Bešiktašu Brazilski fudbaler Adrijano napustio je danas Barselonu i prešao u turski Bešiktaš, saopštio je španski klub.Bešiktaš je transfer platio 600 hiljada evra, ali će Barselona dobiti još 1,7 miliona ako se turski klub plasira u Ligu šampiona.Adrijano, 31-godišnji levi bek, u Barseloni je proveo šest sezona tokom kojih je osvojio 16 trofeja, uključujući dva u Ligi šampiona.On je zabeležio 113 nastupa za katalonski tim uz devet golova. Ipak, nekoliko sezona unazad njegovu karijeru obeležile su povrede, zbog čega nije ostavio veći utisak.Barselona na levom beku ima Djordija Albu, kome će zamena biti Lukas Dinj, koji je ovog leta došao, a tu poziciju može da pokrije i Samjuel Umtiti, takodje novo pojačanje iz Francuske.

15:47 - Gomis na pozajmici u Marselju Francuski fudbaler Batefambi Gomis napustio je Svonsi i naredne sezone nastupaće na pozajmici u Olimpiku iz Marselja, saopštio je francuski klub. Gomis je tokom karijere nastupao za Troa, Sent-Etjen i Lion, pre nego što je u junu 2014. godine potpisao četvrogodišnji ugovor sa Svonsijem. Francuski napadač u Marselj stiže kao zamena za Mičua Batšuaija, koji je ovog leta za 40 miliona evra pojačao Čelzi. Dres reprezentacije nosio je 12 puta i postigao tri gola.

15:11 - Štoper Darko Stanojević u Novom Pazaru Fudbalski superligaš Novi Pazar saopštio je da je potpisao ugovor sa štoperom Darkom Stanojevićem. "Sa Stanojevićem je postignut dogovor o šestomesečnoj saradnji", rekao je generalni sekretar kluba Senad Hadžifejzović. Stanojević je poslednju polusezonu proveo u Radniku iz Bijeljine, a prethodno je pet godina nastupao za Olmalik, Šortan i Mašal iz Uzbekistana. Ovaj 29-godišnji bek ranije je igrao i za Srem, Metalac iz Gornjeg Milanovca, Čukarički, Loznicu i Mačvu.

14:48 - Bagdatis otkazao nastup u Riju zbog povrede Kiparski teniser Markos Bagdatis otkazao je nastup na Olimpijskim igrama u Riju zbog povrede lakta leve ruke. Bagdatis, trenutno 42. teniser sveta, na svom Fejsbuk profilu saopštio je da ima velike bolove zbog kojih ne može da se takmiči u Riju. "Ukoliko nisam 100 osto spreman ne želim da se takmičim na Olimpijskim igrama jer bi to bila nepravda prema mojoj zemlji", napisao je Bagdatis, koji je na prošlim Igrama u Londonu stigao do trećeg kola.

14:21 - Krihovjak: U PSŽ zbog Lige šampiona Fudbaler Pari Sen Žarmena Gregor Krihovjak rekao je da mu je glavni motiv za dolazak u prestonicu Francuske osvajanje trofeja u Ligi šampiona. Poljski vezista je tokom karijere nastupao za Bordo, Rems, Nant i Sevilju, sa kojom je dva puta uzastopno stigao do trofeja u Ligi Evrope, a u julu ove godine pojačao je šampiona Francuske. "PSŽ je jedan od najboljih klubova u Evropi, ali to sam znao i pre nego što sam došao u Pariz. Klub ima za cilj da osvoji Ligu šampiona, veoma je ambiciozan i to nam je zajedničko. Činjenica da pričam francuski mi je značajno pomogla na privikavanje. Donosim borbenost i agresvinost u tim. Nikada ne odustajem i mislim da će mi velika konkurencija u timu prijati", rekao je 26-godišnji fudbaler za Goal. Dres reprezentacije nosio je 39 puta, postigao je dva gola i nastupao je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

14:01 - Veselinović: Neizvesno sa Pazarom, idemo na pobedu Trener Javora Miloš Veselinović rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Novog Pazara i da će njegovi fudbaleri učiniti sve da zabeleže još jednu pobedu u Superligi. "Rezultat u Surdulici nam je dao vetar u leđa. Sada nam dolazi Novi Pazar koji je čvrsta i dobra ekipa. Očekujem neizvesnu utakmicu i pokušaćemo da obradujemo navijače dobrim rezultatom", rekao je Veselinović. Javor će se sutra sastati sa Novim Pazarom u drugom kolu Superlige, posle nerešenog rezultata sa Radnikom u Surdulici na početku prvenstva. "Pazar nije igrao prvo kolo, tako da imamo manje informacija nego inače. Ne poznajemo ga puno, ali je najvažnije da ćemo se mnogo više baviti sobom", kazao je trener ivanjičkog kluba. Veselinović će protiv Pazara imati sve igrače na raspolaganju. Dvostruki strelac u prvom kolu Darko Bjedov rekao je da je uveren u pobedu. "Ubeđen sam da ćemo dati 200 odsto mogućnosti da smognemo snage i pobedimo Novi Pazar u Ivanjici", rekao je Bjedov.Utakmica će se igrati u subotu od 19.00 u Ivanjici.

13:47 - Lukić zvanično u Torinu Dosadašnji fudbaler Partizana Saša Lukić potpisao je petogodišnji ugovor sa italijanskim prvoligašem Torinom. Klub, koji sa klupe vodi srpski trener Siniša Mihajlović, Partizanu je za 20-godišnjeg vezistu platio 1,5 miliona evra. "Hvala svima na dobrodošlici. Drago mi je što sam postao novi igrač Torina", rekao je Lukić po dolasku u klupske prostorije, nakon što je uspešno prošao lekarske preglede. Lukić je u Partizan došao kao 13-godišnjak iz rodnog Šapca, a za prvi tim je debitovao 2015. godine na proslavi titule protiv Novog Pazara. Prošle polusezone nije bio standardan kod trenera Ivana Tomića, pa je procenjeno da je bolje da potraži novu sredinu i klub zaradi novac.

13:14 - Dimitrije Grgić: Na krilima optimizma ka Riju Srpski strelac Dimitrije Grgić rekao je da je optimista pred Olimpijske igre, na kojima bi se zadovoljio plasmanom u finale, ali se ipak nada medalji. "Ostvarenjima ove sezone sam vrlo zadovoljan, napredujem, popravljam rezultate, pa sa optimizmom idem u Rio. Bio bih zadovoljan plasmanom bar u jedno finale, ali nadam se i nekoj medalji", rekao je Grgić na pripremama u Francuskoj. Grgić će u Rio De Žaneiru debitovati na Olimpijskim igrama, ali se kako je rekao ne oseća tako. "Ne osećam se kao debitant, niti imam neku posebnu tremu. Jednostavno, trudim se da na samo streljačko takmičenje u Riju gledam kao na svako drugo na kome sam do sada učestvovao", rekao je Grgić, koji iza sebe ima nekoliko svetskih i evropskih prvenstava, kao i veliki broj učešća na Svetskim kupovima. Na aktuelnim rang listama Svetske streljačke federacije (ISSF) Grgić je u obe discipline pištoljem (vazdušni i malokalibarski) među 15 najboljih. Na poslednjem Svetskom kupu u nedavno održanom u Bakuu zauzeo je peta mesta u tim disciplinama. Srbiju će u muškom takmičenju pištoljem predstavljati i Damir Mikec. "Obojica smo u krugu kandidata za finala. Ali, u obe discipline startovaće bar po 20 strelaca spremnih da osvoje medalje. Videćemo kako će se ko snaći, kome će se najbolje sklopiti kockice, kome će zvezde biti naklonjene", kazao je Grgić. On je istakao da se uvek više oslanjao na vazdušni pištolj jer je sa njim ostvarivao bolje rezultate. "Ali, ove sezone sam se dosta popravio i malokalibarskim oružjem. Zato mislim da u obe discipline imam lepe šanse za visok plasman", rekao je Grgić. Srbiju će, pored Grgića i Mikeca, od strelaca predstavljati Andrea Arsović, Zorana Arunović, Milutin Stefanović, Bobana Veličković, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Ivana Anđušić Maksimović.

13:00 - Rusiju u Riju predstavljaće najmanje 272 sportista Rusiju će na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru predstavljati bar 272 takmičara, a taj broj bi u subotu mogao biti veći, saopšteno je iz ministarstva sporta te zemlje. "Definitivno je da je do petka odobren nastup za 272 sportista, koji će u Riju predstavljati Rusiju, odnosno kojima je odobren nastup", rekao je ruski ministar sporta Vitalij Mutko. Konačna lista predstavnika Rusije biće poznata u subotu. Rusiju je trebalo da predstavlja njih 387, ali je broj konstantno bio smanjivan zbog doping skandala koji je zahvatio tu zemlju. Najviše zabrana dobili su ruski atletičari, pošto njih ukuno 68 neće imati pravo nastupa u Riju. Šef ruskog olimpijskog tima Igor Kazikov rekao je da su svi koji su doputovali u Rio već od prvih sati pod rigoroznim pregledima Svetske antidoping agencije. "Svako ko je u četvrtak doputovao u Rio prošao je bar jedan doping test. Vidim da će dolaziti svako jutro da uzimaju uzorke", rekao je Kazikov. Poslednju dozvolu za nastup u Riju dobili su tekvondoisti Rusije.

12:52 - Nikolić u Riju na otvaranju Olimpijskih igara Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u Rio de Žaneiru od 4. do 8. avgusta gde će prisustvovati ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara i podizanju srpske zastave u Olimpijskom selu, saopšteno je iz Predsedništva. Kako se navodi, Nikolić će prisustvovati nastupima srpskih sportista ali će održati i sastanke sa šefovima država i vlada tokom prijema koga će organizovati vršilac dužnosti predsednika Brazila Mišel Temer. Olimpijske igre u Riju biće otvorene 5. avgusta.

12:17 - Srpski veslači: U Riju da veslamo najbolje trke u karijerama Srpski veslači otputovaće sutra u Rio De Žaneiro, gde na Olimpijskim igrama žele da imaju najbolje nastupe u karijerama kako bi povećali šanse za medalje. "Ne osećamo nikakav pritisak i imamo samo jednu želju, da svaku trku veslamo na maksimalnom nivou. Na licu mesta ćemo videti za koji će to plasman biti dovoljno, a mnogo toga će biti jasnije posle samih kvalifikacija", rekao je Nenad Beđik dan pred put. Srbiju će od veslača predstavljati dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik i dubl skul koji čine Marko Marjanović i Andrija Šljukić, koji će za Rio otputovati u subotu. Vasić je kazao da je na pripremama odrađen odličan posao i da je forma na najvišem nivou. "Napredovali smo na polju brzine i tehnike i verujem da ćemo u Riju veslati najbolje trke u karijerama. Pokazali smo da pripadamo vrhu svetskog veslanja", kazao je Vasić. Marjanović i Šljukić su naveli da u ekipi vlada pozitivna energija i veliko samopouzdanje. "Perfektno smo odradili poslednjih mesec dana priprema. Međutim, za ovo takmičenje se ne pripremamo samo poslednjih 30 dana već pune četiri godine. Atmosfera u čamcu je sjajna, željni smo trkanja i dokazivanja, a presrećan sam što ću se sa Šljukićem ogledati na najvećem svetskom sportskom takmičenju", rekao je Marjanović. "Ovo je ubedljivo najveći izazov koji ću imati u dosadašnjoj karijeri, a još izgleda nisam svestan toga. Možda će mi se upaliti lampica kada stignem u Rio i kada na jednom mestu vidim najveće svetske sportske asove. Nestrpljiv sam i jedva čekam da počne", dodao je Šljukić. Član selektorske komisije Nebojša Ilić rekao je da su pripreme odlično odrađene. "Odlazimo u Rio maksimalno motivisani da srpski sport i veslanje prikažemo u najlepšem svetlu. Stižemo na poprište Igara već u subotu uveče i imaćemo sedam dana za aklimatizaciju, što je sasvim dovoljno", rekao je Ilić. Treneru dubl skula i reprezentacije Aleksandru Ivkoviću Igre u Riju biće prve na kojima vodi neku ekipu. "Plan i program je odrađen do tančina. Putujemo u Rio da se borimo za što bolji plasman, a jedino što mogu da garantujem da će se ovaj čamac u svakoj trci fanatično boriti", kazao je Ivković. Veslački program na Olimpijskim igrama trajaće od 6. do 13. avgusta.

12:06 - Hese blizu prelaska u PSŽ Fudbaler Real Madrida Hese Rodrigez velika je želja trenera Pari Sen Žarmena Unai Emerija, prenosi L'Ekip. Trener Parižana Unai Emeri želi igrača koji može da pokrije poziciju krilnog napadača, ali i da igra u samom napadu, pa je 23-godišnji Španac primarna meta. Hese je prošao mlađe kategorije "kraljevskog kluba", dok je za seniorski tim upisao 94 nastupa i postigao 18 golova.

11:43 - Guzan prešao u Midlzbro Doskorašnji čuvar mreže Aston Vile Bred Guzan potpisao je dvogodišnji ugovor sa Midlzbroom, saopštio je novi engleski premijerligaš. Američki golman je tokom karijere nastupao za Čikago i Čivas, pre nego što je u januaru 2008. godine stigao u Aston Vilu.Tokom sedam sezona provedenih u klubu iz Birmingema, uz kratku pozajmicu Halu, upisao je 171 nastup. Za reprezentaciju SAD branio je 50 puta i osvojio je KONKAKAF Kup 2007. godine.

10:50 - Voždovac pojačan, došli Dejan Boljević i Uroš Nikolić Fudbalski klub Voždovac saopštio je da je angažovao nove igrače Dejana Boljevića i Uroša Nikolića. Boljević je potpisao jednogodišnji ugovor. Ovaj 26-godišnji levi bek je došao iz uzbekistanskog Nasifa, dok je prethodno igrao za Čukarički, Novi Pazar, Tatran, Smederevo, Teleoptik i Mogren. Nikolić ima 22 godine, igra na mestu ofanzivnog veznog fudbalera, a u Voždovac je došao iz Jagodine. Ponikao je u Partizanu, a potom je nekoliko sezona igrao u Mađarskoj. Za njega nije navedeno na koji rok je potpisao ugovor. Prethodno su u Voždovac došli Dejan Georgijević, Marko Gajić, Slaviša Radović, Marko Jevremović, Aleksandar Ješić, Dejan Dražić, Đuro Zec, Filip Stuparević, Marko Putinčanin i Miloš Vranjanin.

09:57 - Fudbalski klub Hajduk iz Čuruga proslavio 90 godina postojanja Jubilarni 90. rodjendan FK Hajduk iz Čuruga je obeležio prijateljskom utakmicom sa superligašem – FK Crvenom zvezdom iz Beograda.Pobedu je odnela Crvena zvezda i na kraju utakmice rezultat je bio 1:5. Jedini pogodak za domaćina postigao je Miloš Maksimović.Klub je svoje navijače obradovao i novim delom tribina gde je postavljeno oko 500 stolica a do kraja naredne sezone Čurug će dobiti kompletnu zapadnu tribinu koja će biti natkrivena.Prošlu sezonu FK Hajduk je završio kao prvoplasirani u područnoj ligi i ove sezone će se takmičiti u višem rangu.

09:29 - Đoković bolji od Štepaneka, sledi Berdih Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Torontu, pošto je jutros savladao Čeha Radeka Štepaneka 6:2, 6:4.Njegov naredni rival biće još jedan češki teniser Tomaš Berdih, koji je savladao Amerikanca Rajana Harisona 6:4, 6:7 (2:7), 6:4.Masters u Torontu igra se za nagradni fond od 4.691.730 dolara.

09:00 - Šampionka Isinbajeva definitivno ne ide na OI u Rio Dvostruka olimpijska šampionka u skoku motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva dobila je negativan odgovor od Međunarodne atletske federacije (IAAF) na svoju molbu za učešće na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru.Atletičarka je to napisala na Istangramu.„Dobila sam negativan odgovor od sekretara IAAF. Nažalost, nisu napravili izuzetak u mom slučaju. Nisu me pustili na OI u Rio. Čudo se nije desilo", napisala je Jelena Isinbajeva, prenosi Sputnjik.Ona je negirala informacije da, navodno, nije ni podnela individualni zahtev Međunarodnoj atletskoj federaciji.Izvršni odbor MOK-a doneo je pre nekoliko dana odluku da ne suspenduje celokupnu rusku reprezentaciju sa OI 2016. godine, ostavljajući pravo međunarodnim sportskim federacijama da odrede ko može da nastupa na Olimpijskim igrama, uz ispunjavanje brojnih kriterijuma.Ruski sportisti koji su ranije imali problema sa dopingom neće moći da učestvuju u Riju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE