Foto: Printscreen

Rešetanje kalašnjikovim

KAKO JE DOŠLO DO KRVAVOG OBRAČUNA: Ubijeni Kostić sa bratom danima opsedao kuću napadača?

BEOGRAD - Alen Kostić Kubi (31) teško ranjen u pucnjavi koja se dogodila pre dva dana u Železniku, preminuo je juče na odeljenju Hirurgije od zadobijenih povreda.

Crna Hronika
> 00:00h

Na Kubija, jednog od vođa navijača Partizana koji je imao više krivičnih prijava, iz “kalašnjikova” je, kako se pretpostavlja, pucao N. E., koji je uhapšen i koji takođe ima krivični dosije. On policiji nije hteo da oda zašto je otvorio vatru na braću Kostić. Ćutao je i tražio je advokata.

Inače, policija od juče obezbeđuje kuću N. E., koji su u strahu od osvete. Kako se nezvanično saznaje, braća Alen i Milan Kostić danima su dolazili do kuće osumnjičenog za ranjavanje Kostića (25), gde su mu pretili i razlupali mu automobil, dok u subotu nije uzeo u ruke “kalašnjikov” i otvorio vatru na braću.

- Dolazili su s lancima i šipkama. Vikali su, tražeći N. E. Dan pre pucnjave su mu razlupali automobil - pričaju stanari Ulice radnih akcija u Železniku.

Prema nezvaničnim informacijama, Kostići su navodno došli u subotu do njegove kuće. Jedan od braće je poneo nož kojim je izbušio gume na automobilu osumnjičenog. Kada ih je video, N. E. je iz kuće uzeo automatsku pušku i pojurio ih. Dok su bežali, bacili su nož koji je policija kasnije našla ispod jednog od parkiranih automobila. N. E. je na ulici počeo da puca i teško ranio Alena. Njegov brat Milan u pucnjavi nije povređen.

Nakon pucnjave N. E. je pobegao. Njegov otac u pratnji policije tražio ga je u ulici i pozvao ga da izađe, ali je pronađen kasnije tog dana na oko 500 metara od kuće, kako se krije u žbunju. Njega je prijavila komšinica koja ga je videla iz svoje kuće, a kod njega je pronađena i automatska puška iz koje je pucao na Kostiće.

Pretpostavlja se da je između osumnjičenog i Kostića odranije postojao sukob, ali zasada se ne zna zašto su proteklih dana dolazili do njegove kuće gde su ga tražili.

Alen Kostić Kubi često se pojavljivao u policijskim istragama. Pre tri godine već je ranjavan u Železniku, gde je i živeo sa ocem i bratom, kada su na njega ispaljena četiri hica.

Policijskom istragom utvrđeno je da pucnjava u kojoj je nastradao Alen Kostić nije povezana sa vatrenim obračunom koji se dogodio dva i po sata ranije u Rakovici, gde je ranjen Vladimir Mileusnić Lemi (30), član navijačke grupe “Jang bojs”.

Kako su ispričale komšije, on se sa napadačima posvađao oko devojke, ali se ispituje i mogućnost da je upucan zbog rata na tržištu droge.

BESNI RAT HULIGANA NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Oni su ubijeni u navijačkim obračunima

RAT DO ISTREBLJENJA: Huliganima u Srbiji draži droga i pare nego klub

IZREŠETAN KALAŠNJIKOVIM U BEOGRADU Stefanović: Kostić ubijen zbog oštećenog vozila, a ne sporta

RAT HULIGANA Podlegao Alen Kostić

HULIGANSKI OBRAČUNI Evo ko su navijači na koje je pucano u sred bela dana u Beogradu

(Blic)