Foto: Reuters

Piroman

OVO JE ČOVEK KOJI JE IZAZVAO STRAVIČNE POŽARE U SAD: Zbog njega su stotine ljudi ostale bez ičega

Policija je uhapsila Dejmina Pašilka (40) koji se sumnjiči za podmetanje požara koji je opustošio Severnu Kaliforniju proteklog vikenda kada je izgorelo 4.000 jutara zemlje.

Planeta
> 00:00h

Pašilk je odveden u zatvor, a u optužnici se tereti po 18 tačaka. Kako prenose američki mediji, to nije prvi put da je Pašilk osumnjičen za podmetanje požara. Vlasti sumnjaju da je bio umešan u brojne požare koji su izbili prošle godine u okrugu Lejk.

"Pašilk je počinio užasan zločin, a meštani okruga Lejk su pretrpeli ogroman gubitak", rekao je narednik Ken Pimlot iz vatrogasne brigade.

Foto: Reuters

U borbi protiv vatrene stihije potrošeno je oko 5 miliona dolara, a u gašenju je učestvovalo oko 1.700 vatrogasaca, 200 vozila i 12 helikoptera. Međutim, svega 5 odsto požara je lokalizovano do sada.

Foto: Reuters

Policija nije saopštila druge podatke o Pašilkovom hapšenju, ali IB tajms prenosi da je čovek istog imena hapšen i 2009. godine zato što je naoružan otvorio vrata policajcima koji su došli da pretresu kuću zbog droge. Takođe, Pašilk je hapšen i zbog kršenja uslovne kazne jer je posedovao oružje i metamfetamine.

(Ibtimes.com)