Foto: Shutterstock

Zimnica

Evo kako da na pravilan način zaledite i sačuvate paradajz za jesen

Vaša zimnica može da bude obogaćena i "paradajzom iz zamrzivača" koji se jednostavno i lako priprema.

Žena
> 00:00h

Jednostavno i brzo možete zalediti paradajz i kada vam bude trebao tokom jesenjih ili zimskih obroka, za 30- tak minuta ga možete odlediti i dodati u vašu omiljenu čorbu ili salatu, piše Stvar ukusa.

Ovako pripremljen paradajz može da stoji i do 6 meseci.

Sastojci: - pola kilograma paradajza Priprema:

1. Operite i dobro posušite paradajz. 2. Uklonite zeleni deo paradajza. 3. Stavite paradajize u kesu za zamrzivač sa što manje vazduha. 4. Položite ih i ostavite u zamrzivaču da se zalede. Zaleđen paradajz može da stoji i do 6 meseci. 5. Proces odmrzavanja je veoma jednostavan - izvadite paradajz iz zamrzivača. Sačekajte 30- tak minuta (on će još biti blago zaleđen), lagano oljuštite koru i spreman je za upotrebu ili serviranje. SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: 9 recepata za savršenu zimnicu Kako da izaberete savršeno voće za slatku zimnicu 9 saveta za savršenu zimnicu Kako da brzo i lako oljuštite paradajz Slatko od dunja