Foto: Printscreen FB

Podignuta optužnica

JEZIVI DETALJI ZLOČINA KOD ČOKE: Nevenčanog muža sa sinom do smrti tukla kablom, ciglom i sekirom

ČOKA - Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv Eržebet Milićev (34) iz Kikinde i njenog sina iz prvog braka Berlanda Balaške (18) iz Ostojićeva kod Čoke, zbog sumnje da su ubili Roberta Kurinu (43) iz Subotice, Eržebetinog nevenčanog muža.

Crna Hronika
> 00:00h

Krvavi zločin dogodio se 8. maja na periferiji Ostojićeva, u kućerku Eržebetine majke Herte. U nju je banuo Robert nezadovoljan što ga je nevenčana supruga napustila i vratila se kod majke.

Zbog čestih svađa i batina, Eržebet i Berland su i ranije bežali od Roberta u Ostojićevo. Za njima bi došao Robert, obećavajući da će se popraviti. Fatalnog dana stvari su izmakle kontroli:

BRUTALNO: Došao da vrati ženu, a ona i njen sin ga ubili! ­

Između Roberta i Eržebet je izbila žučna svađa. Robert je nasrnuo na trudnu Eržebet, ali je u majčinu odbranu stao Berland. On je prišao Robertu i električnim kablom ga udario više puta po glavi i telu. Nakon toga je Eržebet sekirom nevenčanom mužu zadala više više udaraca po glavi i telu, a Berland ga je dokrajčio ciglom po glavi. Od zadobijenih povreda, Robert je preminuo­ detalji su zločina.

Kad su se uverili da se Robert više ne pomera, svi su pobegli od kuće, a krvavo telo ostavili pored zemljanog puta u Savskoj ulici.

Nakon hapšenja su najpre tvrdili da ne znaju ko je ubijeni čovek, ali su ubrzo priznali zločin.

STRAŠNO: Ubila sam muža, čak i trudnu me je tukao i silovao

Berlandov komšija i prijatelj Kosta Rajić (28) iz Ostojićeva, potvrdio nam je da se on i njegova majka nisu usrećili tokom zajedničkog života sa Robertom:

- Žalio mi se da je Robert tukao njegovu majku, a njega batinao dok je bio mlađi. Ponavljao je da će ubiti očuha, ali i govorio kako je njemu Robert pretio da će ga ubiti. Nisam ga ozbiljno shvatio, jer je u poslednje vreme puno pio­ priseća se Kosta i potvrđuje da je Berland imao užasno detinjstvo, pa čak ni osnovnu školu nije završio. Berland i njegova baka Herta su se pre nešto više od godinu dana doselili u Ostojićevo. Nisu bili zaposleni, a Berland je zarađivao nadničeći za sebe, ženu i njihovo dete. Tukao i silovao trudnu Eržebet

Eržebet Milićev je nakon hapšenja ispričala policiji da je ubila Roberta Kurinu, jer nije mogla da trpi česte batine. Nasilnik ju je često silovao, čak i kad je bila trudna. Ona je na kraju odlučila da mu se suprotstavi.

Ubijeni Robert odgovarao je zbog krađa i nanošenja teških povreda. Zbog toga je bio u zatvoru, a Eržebet, takođe, ima krivični dosije. Ona je bila i na izdržavanju zatvorske kazne. Majka je više dece koja su zbrinuta po hraniteljskim porodicama i domovima.