Foto: Saša Pavlić

Imao saobraćajku

UŽAS U ETIOPIJI: Partizanova fudbalska legenda jedva preživela!

Prevrnuli smo se tri puta, vozač je preminuo, direktor kluba je u komi, a ja sam zadobio povrede glave i naprsla mi je ruka, kaže bivši as Partizana, sada trener kluba Etiopija Ban

Fudbal
> 00:00h

Srpski fudbalski trener Nebojša Vučićević 22. avgust slaviće kao drugi rođendan, budući da je tog dana preživeo jezivu saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo klupski vozač, a direktor kluba Etiopija Ban, za koji je Uške potpisao ugovor samo dan ranije, nalazi se u komi. - Došao sam u Adis Abebu, tri dana pregovarao o preuzimanju kluba Etiopija Ban, 21. avgusta konačno postigao dogovor i potpisao ugovor, da bih dan kasnije krenuo u 300 kilometara udaljeni grad Vusim, gde je ekipa na pripremama. Vozili smo se džipom dobrih 250 kilometara i ja sam, a da pritom ni sam ne znam zašto, odjednom odlučio da vežem pojas i to mi je, ispostaviće se, spaslo život - kaže Vučićević i nastavlja: - Neko dete je pretrčavalo ulicu, vozač je naglo zakočio i skrenuo u stranu u nameri da ga izbegne i prevrnuli smo se tri puta. U tom okretanju on je na mestu ostao mrtav, direktor kluba je u komi, a ja imam naprsnuće ruke i boli me vrat. Pukom srećom sam ostao živ i kao da sam se ponovo rodio. Da kojim slučajem nisam bio vezan, sigurno bih poginuo. Od tragične saobraćajne nesreće prošlo je nedelju dana, a Vučićević podvlači da se polako oporavlja posle svega što mu se dogodilo. - Fizički sam dobro, mada, kao što sam rekao, imam povrede glave i ruke. Bio sam na ispitivanjima i doktori su insistirali da mi stave kragnu oko vrata i ruku u gips, ali ja to nisam hteo. Biće mi dobro i bez toga. Istina, ruku ne mogu još potpuno da ispravim, ali polako ide nabolje - kaže Vučićević.

DRUGI PROBLEM U bolničkoj postelji misli na naslednika Vanju KOKEZA, ZVEZDO, ČUKARIČKI... DAJTE MOM SINU DA IGRA FUDBAL! Nebojša Vučićević kaže da tokom nekoliko sati ležanja u bolnici, dok se nije utvrdio stepen njegovih povreda, nije razmišljao o svom stanju, već mu je kroz glavu prolazila situacija u kojoj se nalazi njegov sin Vanja. - Ležim tako u bolnici i razmišljam o sinu Vanji, koji, evo, već sedam-osam meseci ne može da igra. Stvar je u tome da nismo želeli da potpišemo profesionalni ugovor s Čukaričkim, koji nije pristao na naše uslove, i prešao je u Zvezdu. Na to smo se odlučili jer u ugovoru piše da je slobodan igrač ovog leta, ali eto, postoji i ta jedna greška u kojoj piše da mu ugovor ističe tek u decembru. Ne znam ko je napravio grešku, a uostalom, nije ni važno. Neka oni to rešavaju, a pustite Vanju da igra. Nepravda je od boga da se ovako ponašaju prema detetu. Apelujem na predsednika FSS Slavišu Kokezu i predstavnike oba kluba da sednu i dogovore se kako bi dete moglo da igra. Da je u pitanju njihov sin, to bi odavno bilo rešeno, a ovako se prolongira i najviše ispašta dečak od 18 godina koji samo hoće da igra fudbal - kaže Vučićević.