Objavljene fotografije i plakat za film

NA MLEČNOM PUTU: Kusturičina bajka o ljubavi i ratu

Režirao sam savremenu bajku i u isti mah sve ovo bilo je jednako uzbudljivo kao bilo koji drugi film koji sam napravio, rekao je Emir

Pop kultura
> 00:00h

Dan uoči svetske premijere filma „Na mlečnom putu“ Emira Kusturice, objavljen je plakat za film, kao i nekoliko fotografija.

Ratno je proleće. Svakog dana mlekadžija prelazi borbenu liniju na magarcu, izbegavajući metke kako bi preneo svoj dragoceni tovar vojnicima.

- Režirao sam savremenu bajku i u isti mah sve ovo bilo je jednako uzbudljivo kao bilo koji drugi film koji sam napravio. U ovom sam otkrio lepotu i intenzivne, ljudske svetove. „Na mlečnom putu“ se razvio iz mnogih slojeva mog života. Ako bih mogao da uporedim svoj doživljaj filma nekad i sad, ovog puta bih se pomnije zagledao u prapočetak.

Ovo je veoma jednostavna priča, koja je iziskivala ogroman fizički napor i bila teža za pravljenje nego što bi se to moglo činiti. Dugo smo snimali, borili se s prirodom, uglavnom snimajući u eksterijerima, pošto sam tražio krajolike koji će odraziti duboki skriveni univerzum glavnih junaka: čoveka i žene koji se zaljubljuju jedno u drugo, i koji su radi da se žrtvuju u prirodi - rekao je Emir Kusturica. Film traje 125 minuta i još nije poznato kad će biti srpska premijera.