Foto: Profimedia

Huligani mučki prebili kadete Partizana

ISPOVEST OCA VATERPOLISTE NAPADNUTOG U ZAGREBU: Šutirali su decu po zemlji i pekli ih

Dvadesetak maskiranih navijača napalo je, iz čista mira, šestoricu dečaka koji imaju svega 15 godina samo zato što su nosili majice sa oznakama crno-belih

Ostali sportovi
> 00:00h

Članove kadetskog vaterpolo tima Partizana, njih šestoricu, prebilo je u četvrtak ispred jednog zagrebačkog restorana 20 huligana jer su se usudili da se šetaju hrvatskom prestonicom u klupskim majicama. Otac jednog od napadnutih dečaka koji je s crno-belima učestvovao na tradicionalnom zagrebačkom turniru Mali medo kaže da su golmanu L. R. polomili kost u šaci, A. M. opekli bakljom, dok su ostalima nanete povrede po licu i telu usled šutiranja. - Dok su jeli, prišli su im navijači Dinama i počeli da ih verbalno napadaju sve dok nisu krenuli i fizički da zlostavljaju dečake. Onda su se dali u bežanje. N. B. je pao i okliznuo se, da bi ga, dok je ležao na zemlji, išutirali po celom telu. L. R je prošao s prelomom šake, A. M. je opečen bakljom, a S. B. ima brojne modrice - rekao je jedan od roditelja i dodao: - Nikome nije jasno gde je u trenutku napada bio Zoran Bratuša, koordinator mlađih kategorija Partizana, koji je vodio decu u Zagreb. Prošle godine su nam u gostima bili dečaci iz Galatasaraja, ali im mi kao domaćini nismo dozvoljavali da se šetaju Beogradom u klupskoj opremi. Postavlja se pitanje zašto se nije slično postupilo i s našom decom u Zagrebu.

Preživeli pakao u Zagrebu... Mladi vaterpolisti Partizana

Crno-beli su zauzeli drugo mesto pošto su poraženi u finalu od Vašaša (11:9), nakon pobeda nad Primorjem, Mladošću, POŠK i Mornarom. Predsednik VK Partizan Aleksandar Šoštar nije mogao da govori o detaljima incidenta jer je na službenom putu u Holandiji dobio informacije od naših medija o prebijanju kadeta. Čudno zvuči, ali izgleda da zaposleni nisu obavestili prvog čoveka kluba o preživljenom linču. Predsednik VS Hrvatske Perica Bukić osudio je incident: - Žalim zbog napada koji se dogodio. Ne znam što bih rekao, osim da u ime hrvatskog vaterpola osuđujemo to što se desilo i smatramo da takvom ponašanju nije mesto u sportu. Dogodilo se što se dogodilo, ali mi užasno mi je žao zbog toga.

Saopštenje VK PARTIZAN: DOKLE VIŠE?! VK Partizan oglasio se dva dana posle incidenta u Zagrebu. - VK Partizan je duboko uznemiren i razočaran ovim mučkim napadom na njegove 15-godišnje sportiste. Naša deca su u Zagreb došla da se sportski nadmeću sa svojim vršnjacima i da se u vodi bore za sportski rezultat. Na tradicionalnom turniru Mali medo naš klub učestvuje godinama i ovakvo nešto se nije dešavalo ranije, ali, nažalost, videli smo da za sve postoji prvi put, mada se ovakvi napadi koji nemaju veze s ljudskim dostojanstvom i sportom ne dešavaju prvi put u Hrvatskoj - pišu crno-beli u svom saopštenju.

REAGOVANJA /POZNATI O LINČOVANJU MLADIH VATERPOLISTA/ VANJA UDOVIČIĆ, MINISTAR SPORTA Incident u Zagrebu je nešto što sport nije i ne sme da bude. Ti mladi vaterpolisti nisu otišli tamo da budu nečija meta i najmanje što očekujem jeste da će se počinioci naći u najkraćem mogućem roku i najoštrije kazniti. Nadam se i da je nadležnima u Hrvatskoj to prioritet koji će pokazati za ubuduće da niko neće ni pomisliti da ovako nešto uradi ma kom sportisti na bilo kom međunarodnom turniru i u bilo kom sportu. DANILO IKODINOVIĆ, BIVŠI VATERPOLISTA Uvek je bilo budala, nije bitno u kojoj državi. Najveći problem je što političari zarad bednih poena dižu tenziju kod osetljivih stvari, a tu mislim na nacionalizam. I onda neminovno dođe do ovoga što se desilo u četvrtak u glavnom gradu Hrvatske. Da se ovo desilo u Srbiji, naša javnost bi to osudila najstrašnije, a kod njih će to proći neopaženo. ALEKSANDAR ŠAPIĆ, BIVŠI VATERPOLISTA Očigledno je da narodi na Balkanu nisu izvukli nikakve pouke iz svega što su preživeli devedesetih. Svi smo svedoci šta se piše i objavljuje u obe zemlje poslednjih meseci. Opet se izlazi u javnost sa zapaljivim izjavama, kao da je neko tim ljudima rekao da bi bilo dobro ako bi se na Balkanu ponovo zakuvala neka nesreća. Zašto smo, recimo, 2006. promovisali mir i pomirenje između dva naroda, a sada, deset godina kasnije, seje se mržnja.