Foto: Bogdan Vranješević

Ispovest žene čija su se deca utopila

LELEK MAJKE UTOPLJENE DECE: Grlim sanduke umesto sinova!

Zašto direktor škole nije pazio na decu, kako su smeli da im izdaju pedaline bez nadzora starijih i bez pojaseva, pita se Sanja Petrović, čiji su se sinovi Stefan i Nikola udavili

Crna Hronika
> 17:54h

RAČA - Plaćala sam osiguranje za putovanje dece i boravak na svim ekskurzijama i izletima. I kako su ih osigurali, kako su ih čuvali?! Nikako! Nisu ih sačuvali, decu su mi vratili u mrtvačkim sanducima.

I taj vlasnik pedalina, za 500 dinara im je dao da odu u smrt. Zar životi moje dece toliko vrede? Ovako za Kurir započinje ispovest Sanja Petrović, majka braće Stefana (14) i Nikole Petrovića (13), učenika osmog i sedmog razreda Osnovne škole „Karađorđe“ u Rači, koji su se u nedelju utopili u Srebrnom jezeru kada su sa pedaline upali u vodu.

Tela dečaka su u utorak dovezena u porodičnu kuću u selu Trska kod Rače. Okupili su se rodbina, komšije, prijatelji... Mešaju se leleci s jednog kraja dvorišta i jezivi muk na drugoj strani domaćinstva. U Sanji, majci nesrećnih dečaka, utrnulost od bola nadvladali su ogorčenost i bujica pitanja. Deca bez nadzora - Zašto direktor škole, koji je decu poveo na fudbalsku utakmicu i jezero, nije pazio na njih?! Ko je maloletnicima smeo da iznajmi pedaline bez nadzora starijih, bez pojaseva za spasavanje, i to van kupališne sezone, kada nema spasilaca na plaži?! Saznali smo da jedan od vlasnika tih pedalina nije hteo da pusti decu, a drugi im je dozvolio. Iznajmio im je pedalinu za 250 dinara. Deca su uzela dve. Pa zar je moguće da dva mlada života vrede tih 500 dinara - traži majka odgovore. Ni saučešće da izjave Iz nje nastavlja da izlazi bes dok čvrsto grli treće dete, ćerku Saru (13), Nikolinu bliznakinju: - Mnogi su došli da nam izjave saučešće, ali direktor i trener, koji su izgubili moju decu, nisu došli! Zašto?! Pa bar da su telegram saučešća poslali! Ni to nisu učinili, gde im je ljudskost - kivna je Sanja. Stefan i Nikola biće sahranjeni danas.

Istraga UHAPŠENI VLASNICI PEDALINA, TRENER I DIREKTOR ŠKOLE Bračni par Dragan (64) i Milanka Stanković (63), kao i direktor OŠ „Karađorđe“ Zoran Jovanović i trener fudbalskog kluba Marko Glišić uhapšeni su nakon stradanja braće Stefana i Nikole Petrovića na Srebrnom jezeru.- Vlasnici pedalina, inače Svrljižani, iznajmili su braći pedaline bez sigurnosnih pojaseva. Nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Velikom Gradištu određeno im je zadržavanje - naveo je naš izvor iz istrage. Oni se sumnjiče da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti. Vlasnici pedalina ni ranije nisu postupali u skladu sa propisima.- Opština je poslala dopis po kome nisu smeli da iznajmljuju pedaline deci bez roditelja. Takođe, nije ih smelo biti više od četvoro na pedalini - kaže sagovornik. J. I.

Skočio u vodu TRENER NIJE STIGAO NA VREME Sa direktorom škole Zoranom Jovanovićem fudbalsku ekipu OŠ „Karađorđe“ u Veliko Gradište, na utakmicu pionirske lige Zapadne regije Dunav, vodio je i trener Marko Glišić.- Kada je video šta se desilo, trener je skočio u vodu i zaplivao prema deci na suprotnoj strani jezera. Nažalost, nije stigao na vreme. Stefan i Nikola su već potonuli - kaže jedan od rođak.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

NOVE TAKSE OTEŽAVAJU: Za ulazak u EU prijava tri dana pre putovanja

CELA ZGRADA SE TRESE OD SEKSA: Stanari ne mogu da spavaju!

BOGATAŠI IZ SENKE: Kod Zorane Mihajlović sve same punišićke

NIKOLIĆ ZA KURIR: Milanoviću, ko je sad šaka jada?

DAČIĆ: Svi oko Vučića su paraziti VELJA: Ivice, skini mi se s grbače!

NATAŠA BEKVALAC ZA KURIR: Još više će me mrzeti zbog Drage Mašin

ŽIRI ZVEZDA GRANDA: Zabole nas za Šabana!

TUČA NA SPLAVU: Pijani Vlada Mandić flašom razbio glavu drugaru!

AKCIJA CIKLON: Sestrić ujaku dao ženu (16) da je siluje!

KURIR U DOMU ZLATNOG PARAOLIMPIJCA: Plačemo od sreće zbog našeg Lasla!

OGORČENI OTAC POVREĐENOG VATERPOLISTE: Bratuša, zar ovo nije strašno?!

Ekskluzivno MAGAZIN STARS SAZNAJE: Božinovska varala muža sa Ćazimom Otkrivena jedna od najvećih estradnih tajni! Osmani Ćazim je izjavio da je najbolja riba u bivšoj Jugoslaviji krajem osamdesetih godina bila Goca Božinovska i da se ne kaje zbog njihove tajne afere.

Saznajte detalje njihove ljubavne priče u magazinu Stars koji danas dobijate uz Kurir.