Foto: Reuters, 11.03.2016.

Nema šale sa Trampovom suprugom

SMETAJU JOJ LAŽI IZ RODNE ZEMLJE: Melanijin advokat traži izvinjene slovenačkih medija

Slovenački mediji koji su iznosili razne netačne informacije o supruzi republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa Melaniji dužni su joj izvinjenje, kaže pravna zastupnica Trampovih u Sloveniji Nataša Pirc Musar, prenosi Hina.

Region
> 00:00h

"Brojni američki mediji su se gospođi Trump već izvinili zbog pogrešnih navoda, a od slovenačih još nijedan", rekla je u razgovoru za list "Žurnal" pravnica koja je slovenačkim tabloidima i autorima neautorizovanih biografija Melanije Tramp nedavno javno poručila da bi za iznesene netačne tvrdnje u suprotnom mogli da odgovaraju i plate visoke odštete.

U poslednjih godinu dana u slovenačkim medijima, posebno tabloidima i ženskim revijama pojavilo mnoštvo informacija o Melaniji Tramp iz vremena kad je živela u Sloveniji, gde je rođena kao Melanija Knaus, a neke sporne tvrdnje onda su prenesete u britanskim i američkim medijima.

Među njima su ona da je u mladosti radila za jednu agenciju za poslovnu pratnju, kao i da je došla u SAD godinu dana ranije nego što je zvanično izjavila, nakon čega se postavilo pitanje da li je u Americi radila ilegalno pre nego što je stekla američko državljanstvo. To je kasnije demantovano objavom podataka o njenom imigracionom postupku.

Hina navodi da su se, osim toga, u časopisima u Sloveniji iznosile mnoge poznate i nepoznate pojedinosti iz njene mladosti i o njenoj porodici kao i niz drugih pikanterija koje su tokom predsedničke kampanje u SAD privukle pažnju nekih svetskih medija koji su ih preneli.