Foto: Zorana Jevtić

Odgovorne kompanije brzo reagovale

PODRŠKA ŽRTVI UŽASNOG NASILJA: Kurir i Aleksandar Vulin našli posao Mariji Ferizović u AMSS!

Čim Marija bude mogla, a u skladu s njenim kvalifikacijama i potrebama naše kompanije, ona će početi da radi, rekao je za Kurir Dejan Jevtić, direktor razvoja i marketinga „AMS osiguranja“

Crna Hronika
> 00:00h

Ispovest zlostavljane Marije Ferizović i akcija Kurira da unesrećenoj samohranoj majci troje dece pomogne potresla je celu Srbiju, ali i motivisala mnoge kompanije da se pridruže našoj akciji.Među prvima je reagovao Auto-moto savez Srbije i kao društveno odgovorna kompanija ponudio da Mariji obezbedi radno mesto.

- Čim Marija bude mogla, a u skladu s njenim kvalifikacijama i potrebama naše kompanije, ona će početi da radi. Kad se bude potpuno oporavila, javiće nam se, a mi ćemo naći adekvatnu poziciju za nju kako bi što pre mogla da počne da radi. Verujemo da svojim primerom ukazujemo svim kompanijama da mogu da postupe na sličan način i pomognu onome kome je to potrebno - rekao je za Kurir Dejan Jevtić, direktor razvoja i marketinga „AMS osiguranja“. Kampanji Kurira pridružila se i zdravstvena ustanova „Medigrup“, koja je ugnjetavanoj Mariji ponudila pomoć.

- Pre svega, drago nam je da ste pokrenuli akciju da se nesrećnoj ženi pomogne i sa zadovoljstvom vam se priključujemo u tome. Ono što mi možemo kao zdravstvena ustanova su pregledi i zbrinjavanje žene u medicinskom smislu. S obzirom na to da je pretrpela udarce, možemo da uradimo pregled stomaka i karlice, ali i da joj pomognemo da zaleči rane koje je zadobila - rekla je za Kurir Ivana Vulić Živković, direktor marketinga „Medigrupa“.

Inače, Marija je u petak, nakon posete našoj redakciji, pregledana na klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, koji se takođe priključio našoj akciji pomoći unesrećenoj ženi. Na pregledu su joj, kako saznajemo, konstatovane stare, ali i sveže povrede, a reč je o prelomima vilice i nosne kosti.

Vulin: Naći ćemo način da obezbedimo normalan život žrtvama porodičnog nasilja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da će ministarstvo na čijem je čelu podržati akciju koju je započeo Kurir:

- Svakako ćemo podržati akciju da pomognemo žrtvi ovog strašnog, skoro nezabeleženog nasilja i na sve načine ćemo pokušati da im obezbedimo sigurnost i bezbednost - rekao je Vulin i dodao da je je po prvi put akcionim planom nacionalne službe za zapošljavanje kategorija žrtava porodičnog nasilja označena kao prioritetna, za čije zapošljavanje će poslodavac dobiti podsticaje.