Foto: Profimedia

Apsurd

ZAHAROVA ODBRUSILA RUTEU Stav Holandije da su ruski podaci o padu MH17 nebitni je apsurd na kvadrat!

Star zajedničkog istražnog tima za utvrđivanje uzroka obaranja MH17 u istočnoj Ukrajini o nebitnosti podataka ruske radarske kontrole su "apsurd na kvadrat", izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Planeta
> 00:34h

Zaharova je podsetila na izveštaje medija da je premijer Holandije Mark Rute pozvao Rusiju da što aktivnije sarađuje sa njegovom zemljom u istrazi obaranja malezijskog "boinga"“ na nebu iznad Ukrajine i izjavio da Moskva treba da "zaustavi širenje apsurda o kvalitetu istrage".

(VIDEO) TIM ISTRAŽITELJA: MH17 oborio BUK koji je došao iz Rusije i zatim se tamo vratio

"Apsurd je nekoliko meseci ne uključivati Maleziju u zajedničku istražnu grupu i ne dozvoljava ekspertima da dođu na mesto obaranja aviona pod izgovorom njihove bezbednosti", odgovorila je Zaharova premijeru Holandije. "A apsurd je i to što nisu sakupljeni svi delovi olupine, nego su ostavljeni da nekoliko meseci trule na poljima", dodala je Zaharova.

"I, naravno, apsurd je ne prijaviti Savetu bezbednosti o napretku istrage, izmišljajući svoje oblike izveštavanja. A smatrati nebitnim podatke objektivne ruske radarske kontrole, to je apsurd na kvadrat", napisala je u Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

RUSKO MINISTARSTVO UZVRAĆA: Istražitelji su dozvolili Ukrajini da fabrikuje dokaze o MH17

Putnički avion "boing 777" kompanije "Malezija erlajnz", koji je leteo na liniji MH17 iz Amsterdama u Kuala Lumpur, pao je 17. jula 2014. na istoku Donjecke oblasti. U nesreći je poginulo svih 283 putnika i 15 članova posade.