Foto: Reuters Srdjan Zivulovic 11 9 2016

Običan život

OSTAO BEZ POLICIJSKE ZAŠTITE I SLUŽBENIH KOLA: Milanović kupio lični auto

Pošto je na parlamentarnim izborima izgubio od Andreja Plenkovića, bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović se povukao iz javnosti, a nije posebno aktivan ni u unutarstranačkoj kampanji u SDP.

Hrvatska
> 11:30h

Milanoviću je ukinuta policijska zaštita, koju je imao kao zaštićena osoba, jer je procena bezbednosti pokazala da ne postoji rizik koji bi opravdavao dalju zaštitu, piše PolitikaPlus.

Usto, navodi se i kako je Milanović, koji je godinama imao pravo na službeno vozilo i vozača, ovih dana kupio lični automobil.

U međuvremenu, nastavljaju se spekulacije o Milanovićevom budućem poslovnom angažmanu u nekoj od evropskih ili međunarodnih institucija. On je početkom septembra najavio da će se baciti na pravljenje para.

MILANOVIĆ SE OPROSTIO OD POLITIKE: Baviću se nekim kreativnijim poslom

"Imam manje od 50 godina. Idem da nešto i zaradim, jer od ovoga teško", kazao je Milanović 8. septembra. U to vreme portal Index.hr je objavio, pozivajući se na dva nezavisna izvora bliska bivšem premijeru, da je on još u proleće - i pre nego što je u Hrvatskom saboru srušena vlada Tihomira Oreškovića - dogovorio posao u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD). Prema tim izvorima, Milanović je isposlovao poziciju pomoćnika direktora za pravne poslove.