Foto: Aleksandar Jovanović

Saosećanje u SPS

SOCIJALISTI BRANE ŠEFA: Nije lako Dačiću, ne bismo mu bili u koži

Funkcioneri SPS odbacili tvrdnje predsednika DS da ne cene svog lidera, a o odnosu Vučića i SNS prema njemu ćute

Politika
> 00:00h

Funkcioneri SPS ustali su u odbranu svog šefa Ivice Dačića nakon što je predsednik DS Dragan Šutanovac za njega rekao da trpi poniženja od premijera Aleksandra Vučića i SNS, ali i od stranačkih kolega. Oni priznaju da je Dačić u nezavidnoj poziciji jer ga napadaju sa svih strana, ali ističu i da je to cena koju je sam izabrao da plati kao državni funkcioner. Na pitanje da li socijalisti doživljavaju svog šefa kao otirač, predsednik opštine Surdulica Novica Tončev priznaje da nikada ne bi bio u Dačićevoj koži. Tončev je, podsetimo, često kritikovao rad stranke i svog šefa, a nije štedeo reči ni prema naprednjacima. U više navrata je Tončev upozoravao upravo na ovo što je rekao lider DS - da naprednjaci ponižavaju socijaliste.

Loše po zdravlje - Sigurno mu nije lako i ne bih bio u njegovoj koži nikada zato što to loše utiče po zdravlje i porodicu. Ali to je cena visoke politike, koju mora da plati ako već želi da bude ministar. On u SPS ima naše maksimalno poštovanje zato što je brend partije, a da li ga i koliko poštuju u SNS, to već mora lično da proveri - rekao je Tončev u razgovoru za Kurir. S druge strane, najveći opozicionar, kako od milošte zovu Branka Ružića, potpredsednika SPS, nahvalio je šefa „za sve pare“. Inače škrt na pohvalama, Ružić se sada razmetao komplimentima i o Dačiću govorio isključivo u superlativu.

Psi laju, karavani prolaze - Dačić je potvrdio svojim trajanjem da je jedan od najlucidnijih, najvisprenijih i najodgovornijih političara u Srbiji. Njegove državničke odluke daleko nadilaze nemušte kritike koje dolaze od političkih oponenata. U skladu s onom narodnom „Psi laju, karavani prolaze“, a Dačić opstaje i utiče na važne društvene procese - rekao je Ružić. Prozivku Dragana šutanovca Dačić je izazvao izjavom u Skupštini da je SPS 2008. vratio DS u život.

Milutin Mrkonjić ZNA IVICA SAM DA SE BRANI Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić kratko je poručio da nema nameru da komentariše izjave drugih političara. - Neću te bljuvotine da komentarišem. Ivica sam zna da se brani - kazao je Mrkonjić